‘Samsung probeerde Galaxy meer op iPhone te laten lijken’

Documenten van Samsung zouden laten zien hoe Samsung geregeld de iPhone met hun eigen smartphones vergeleek, om zo te bepalen wat zij anders moeten doen.

iPhone Galaxy fotoApple heeft tijdens de Amerikaanse rechtszaak tegen Samsung documenten laten zien, waarin valt te lezen hoe Samsung probeerde de Galaxy S1 meer op de iPhone te laten lijken. Het document laat zien hoe Samsung verschillende aspecten van de iPhone met hun eigen Galaxy-telefoon vergeleek en wat het bedrijf zou moeten doen om hun smartphone te verbeteren. In veel gevallen concludeert Samsung in het document dat ze moeten proberen bepaalde aspecten van de iPhone na te streven.


Het 132 pagina’s tellende document uit 2010 werd dinsdag als bewijs in de rechtszaak tussen Apple en Samsung getoond. In de papieren is te zien hoe screenshots van verschillende iOS-functies en Apple-apps worden vergeleken met soortgelijke functies en apps voor de Samsung Galaxy. Er komen flink wat voorbeelden in het document voorbij: onder andere het beginscherm, de Notities-app, invoervelden bij apps, laadschermen in de App Store en de manier waarop zoekvelden worden behandeld. Onderaan de pagina staat hoe de interface verbeterd kan worden, waarbij Samsung vaak Apple’s richting op probeert te gaan. Zo stelt Samsung bijvoorbeeld dat het afsprakenveld in de Agenda-app groter moet worden, omdat dit ook bij de iPhone het geval is.

Galaxy iPhone

De gelekte documenten wijzen er op dat Samsung bij het ontwerp van hun Android-interface voor smartphones vaak naar Apple heeft gekeken. Of dit ook op patentschending wijst moet alleen nog blijken: Samsung stelde tijdens de rechtszaken dat de bekeken ontwerpen niet patentwaardig zijn.

De rechtszaak tussen Apple en Samsung staat deze week geregeld in de schijnwerpers. Op maandagavond probeerden getuigen uit te leggen dat de gelijkenissen tussen de producten van Apple en Samsung voor verwarring zorgde, maar hierbij werden alsnog een aantal verschillen geconstateerd.

De documenten zijn te bekijken op AllThingsD.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.