Apple krijgt patent op mobiele productinfo- en prijsvergelijker

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor een iWallet-achtige toepassing met winkelen, productinformatie opvragen en prijzen vergelijken.

apple tasjeApple heeft een patent gekregen op een vinding die eigenlijk al min of meer op de iPhone bestaat: een app waarmee je productinformatie kunt opvragen door een barcode te scannen. Je krijgt dan ook meteen de prijs te zien, zodat je weet waar je het goedkoopst uit bent. In een afbeelding in het patent worden als voorbeelden een Panasonic-tv, een Sony-tv en een TiVo-DVR getoond. Na het scannen van de barcode kun je een foto van het product bekijken, met de aanbevolen verkoopprijs, een link naar consumenteninformatie en een prijsvergelijker. De app lijkt bedoeld voor mensen die willen shoppen met hun mobiel en in de winkel informatie willen opvragen.


In Nederland hebben Hardware.info, Streepjescodescanner en Kieskeurig al soortgelijke apps ontwikkeld. Maar misschien gaat Apple’s oplossing nog wel een stap verder. Het gaat om een iWallet-toepassing waarbij winkelen en het uitvoeren van transacties nadrukkelijk centraal staan. Winkeliers en fabrikanten zouden zelfs relevante productinformatie kunnen sturen naar geïnteresseerde consumenten. En de knop ‘Touch Scan’ wijst er misschien op dat Apple naast het herkennen met een camera en aan de hand van de barcode ook een NFC-achtige herkenning wil inbouwen in de app. Figuur 2 in het patent maakt ook melding van een NFC-chip, die als een soort balk middenachter op de iPhone is aangebracht.

iwallet shopping systeem

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.