Samenvatting WWDC 2013: iOS 7, OS X Mavericks, nieuwe hardware en meer

Samenvatting van alle aankondigingen op WWDC 2013: iOS 7, OS X Mavericks, nieuwe MacBook Air, iTunes Radio en meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios 7 iphones
Apple heeft op WWDC 2013 een gigantische hoeveelheid aankondigingen gedaan. Geen tijd om alles te lezen? Hieronder vatten we de belangrijkste nieuwtjes samen, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

WWDC 2013 algemeen

tim cook wwdc kleinDe gehele WWDC-keynote is terug te kijken op de website van Apple. Apple begon de keynote traditiegetrouw met een opsomming van cijfers over het aantal Apple Stores, het aantal verkochte iOS-apparaten en de miljarden die aan ontwikkelaars zijn uitbetaald.


iOS 7

Apple presentatievideo iOS 7Dit is het onderwerp waar mensen het meest naar hebben uitgekeken. Apple stelde niet teleur: iOS 7 heeft een complete metamorfose ondergaan. De interface is compleet vernieuwd, alle standaardapps hebben een opknapbeurt gekregen en Apple kondigde enorm veel nieuwe functies aan, zoals een Nederlands woordenboek, een nieuw Berichtencentrum, multitasking voor alle apps, automatisch downloaden van app-updates en een Control Center om de belangrijkste instellingen snel te wijzigen.


iTunes Radio

iTunes Radio screenshotLange tijd werd gesproken over iRadio, de nieuwe streaming muziekdienst van Apple. De uiteindelijke naam is iTunes Radio geworden. Je kunt gratis naar streaming audio luisteren en de muzieknummers meteen kopen. Wie een abonnement op iTunes Match heeft krijgt geen advertenties te horen.


Mac en OS X

OS X MavericksApple kondigde tijdens de WWDC-keynote nieuwe MacBook Airs aan en gaf een sneak preview voor de nieuwe Mac Pro. Ook werden enorm veel nieuwe functies voor OS X aangekondigd. OS X 10.9 krijgt bijnaam Mavericks en daarmee stapt Apple af van de katachtige dierennamen.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2013, 16:47
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen ios 7, wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.