Brandweer

Deze app waarschuwt tijdens het EK Voetbal voor calamiteiten

Met de SAIP-app krijg je noodmeldingen tijdens het EK Voetbal in Frankrijk. Stel de zone in en de app waarschuwt je bij een aanslag, bommelding en andere calamiteiten.

Brandweer

In Nederland heb je NL-Alert, maar daar heb je natuurlijk niets aan als je in Frankrijk naar het EK 2016 gaat. Vandaar dat het Franse ministerie van binnenlandse zaken een app heeft uitgebracht die je waarschuwt bij calamiteiten. Het is een mooi voorbeeld van een app, waarvan je hoopt dat je het nooit nodig hebt.

Noodmeldingen in Frankrijk

De app met de naam ‘Système d’alerte et d’information des populations’ heeft gelukkig een makkelijke afkorting gekregen (SAIP) en is ook in het Engels te gebruiken. In deze app bepaal je zelf wanneer je de locatiediensten inschakelt. Vervolgens kun je 8 geografische zones instellen om gewaarschuwd te worden, bijvoorbeeld rondom je hotel of rondom het voetbalstadion.

Melding in de SAIP-app. SAIP-app geeft in Frankrijk aan wat je moet doen bij calamiteiten

Eén nadeel: de app moet wel actief zijn om de meldingen te ontvangen. Het werkt trouwens ook in de rest van Frankrijk. Je krijgt alleen een waarschuwing als je in de gevarenzone bent en je toestaat om je locatie te delen. De app stuurt verder geen persoonlijke informatie.

De melding die je ontvangt geeft ook instructies hoe je moet handelen in geval van een bommelding of aanslag. Bovendien kun je de meldingen meteen doorsturen naar sociale netwerken, om bijvoorbeeld te laten weten dat je veilig bent of om anderen te waarschuwen.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 14:16
Categorie Apps
Onderwerpen alarm, veiligheid, voetbal
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.