Runalyzer Blue: hartslagmonitor voor iPhone gebruikt Bluetooth 4.0

Runware's Runalyzer Blue is een iPhone-hartslagmeter die gebruikmaakt van Bluetooth 4.0. Hierdoor kan hij een jaar met één volle accu doen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Runalyzer BlueHet Franse Runware heeft de Runalyzer Blue aangekondigd, een hartslagmonitor die je om je borstkas bevestigt. Met behulp van Bluetooth maakt de Runalyzer verbinding met je iPhone, zodat de gemeten informatie direct te bekijken is. De hartslagmonitor kan informatie doorgeven aan onder andere de iOS-apps Runtastic, RunKeeper, Endomondo, iSmoothRun Pro en 3,2,1 Run. Runware verkocht al langer een hartslagmonitor met iPhone-koppeling, maar deze maakte geen gebruik van Bluetooth.

Bij Runware’s vorige monitor moest je een speciale ontvanger aansluiten op de iPhone-dock. Het gebruik van Bluetooth zorgt ervoor dat de Runalyzer Blue geen extra accessoires vereist.

De Runalyzer Blue maakt gebruik van Bluetooth 4.0, waardoor de hartslagmonitor enkel verbinding kan maken met de iPhone 4S en iPad 5 en alle iPads vanaf de derde generatie. Het zuinige energieverbruik van Bluetooth 4.0 zorgt er voor dat je de Runalyzer Blue volgens de makers langer dan een jaar kunt gebruiken zonder op te laden. Het accessoire zal worden verkocht voor een adviesprijs van 74 dollar.

Runware is zeker niet het eerste bedrijf met een hartslagmonitor voor de iPhone: in 2011 schreven we nog over de Scosche myTrek, die toen al concurrentie had van alternatieven van onder andere Adidas.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2013, 17:24
Categorie Accessoires
Onderwerpen hardlopen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.