Rover Spy Tank: programmeerbare iPhone-tank met camera

De Robot Spy Tank is een afstand bestuurbare auto voor de iPhone met een Wall-E achtig uiterlijk. Het remote controlled voertuig heeft een nightvision camera, is programmeerbaar en kan afluisteren.

Rover Tank afstand bestuurbare auto voor iPhoneHet assortiment grote jongens-speelgoed voor de iPhone wordt groter en groter. Na verschillende bestuurbare helikopters en een auto die op muren en op plafonds kon rijden, is er nu de Rover Spy Tank. Hij lijkt op een uit Wall-E afkomstige robot, is op afstand bestuurbaar met Wi-Fi en de routes die hij aflegt kunnen van tevoren geprogrammeerd worden. Als klap op de vuurpijl heeft hij ook nog een camera met nachtkijker aan boord.

De Rover Spy Tank ziet er met zijn vormgeving en wit-zwart en oranje kleurstelling uit alsof hij uit de toekomst komt. Ook zijn uitrusting heeft er wel wat van weg. Aan de hand van de bijbehorende gratis applicatie voor de iPhone, iPod touch en iPad, kun je foto’s nemen en direct doorsturen met de camera die in de Spy Tank zit. Ook kun je het apparaat besturen door de camera die haar beelden direct doorzet naar de app. ‘s Nachts rijden? Geen probleem; dan zorgt een infrarood-nightvision voor het zicht. En middels de ingebouwde microfoon hoeft geen verboden gesprek je meer te ontgaan.

https://www.youtube.com/watch?v=CcTqv1EflTY

Ondanks de Wi-Fi verbinding kan de Robot Spy Tank helaas niet op al te grote afstanden worden bestuurd. In de buitenlucht en in grote ruimtes kom je tot 60 meter afstand, maar als er muren tussen staan, is het bereik al snel gehalveerd. Qua batterijen loopt de Spy Tank een beetje achter op zijn tijd. Er gaan maar liefst 6 AA-batterijen in. Je kan hem besturen met de pijlen in het beeld of door de iPhone of iPad als stuur te gebruiken.

De Robot Spy Tank kost 149,99 dollar (111 euro) exclusief verzendkosten en is te koop op de Amerikaanse website Brookstone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2011, 12:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, remote, robot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.