Flyover Rotterdam horizontaal

Rotterdam eerste Nederlandse stad met Apple Maps 3D Flyover

Apple heeft Rotterdam als eerste Nederlandse stad voorzien van Flyover en 3D-beelden. Je kunt rondvliegen over de stad in Flyover-modus en in een citytour rondom de Erasmusbrug vliegen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Flyover Rotterdam horizontaal

Na New York, Parijs, San Francisco, Rome en Barcelona is ook eindelijk een Nederlandse stad te bewonderen in Flyover op Apple Maps. In Rotterdam zijn gebouwen nu in 3D te zien en bovendien is er een Flyover citytour mogelijk. Flyover houdt in dat je een rondvlucht over een stad in 3D kunt maken, met korte tussenstops bij toeristische trekpleisters. Groot-Rotterdam en de aangrenzende plaatsen zijn in de 3D-beelden te zien, inclusief Capelle aan de IJssel. Aan de rand van Delft houden de beelden op.

Rotterdam Flyover

Wij maakten een video van de Flyover-citytour:

Uiteraard hebben we gekeken of ook in andere grote Nederlandse steden inmiddels 3D-beelden en Flyover citytours beschikbaar zijn, maar het lijkt voorlopig beperkt tot Rotterdam. In sommige steden waren al wel kleine details zoals bruggen in 3D uitgevoerd, maar het volledige centrum van een stad was in Nederland nog niet eerder vertoond.

Flyover Rotterdam Euromast brug

Apple’s Flyover-functie bevindt zich momenteel nog in betafase. Er zijn momenteel meer dan 40 steden waarin Flyover beschikbaar is. Andere Europese steden waar je de 3D-citytours kunt aantreffen zijn Ancona, Barcelona, Bordeaux, Cordoba, Helsinki, Keulen, Leeds, Linköping, Londen, Lyon, Madrid, Manchester, Parijs, Perugia, Rome, Saint-Etienne, Saint Tropez, Sevilla, Stockholm en Valencia. Buiten Europa zijn ook al enkele tientallen steden voorzien van 3D-beelden, Flyover en citytours. Bekijk hier de actuele lijst van Nederlandse Flyover-steden.

Bekijk ook

Apple Kaarten: alles over de Apple kaartendienst op iPhone, iPad en Mac

Apple Maps (oftewel: Apple Kaarten) is de eigen kaartendienst van Apple. In dit uitlegartikel lees je alles over Apple Kaarten, met functies, tips en de verschillen met Google Maps.

Tipgever: @rdekruyf (zie tweet hierboven)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.