shutterstock_213478099

Vodafone start proef met beacons in telefoonwinkels

Vodafone gaat als proef beacons gebruiken in winkels. Klanten die de My Vodafone iPhone-app hebben krijgen gerichte informatie op hun scherm als ze in de buurt zijn.

Vodafone gaat als eerste Nederlandse provider een winkelproef doen met beacons. In drie Vodafone-winkels komen beacons te staan, die de winkelervaring moeten verbeteren. Heb je een iPhone met de nieuwste versie van de My Vodafone-app en heb je toestemming gegeven voor het experiment, dan krijg je aanvullende informatie als je in de buurt van een winkel bent. De beacons werken via Bluetooth, dus je moet deze functie wel op je iPhone hebben ingeschakeld.


shutterstock_213478099

De beacons sturen aanvankelijk alleen berichten uit om de klanten welkom te heten en om informatie over toestellen en abonnementen te geven. Je wordt niet bestookt met aanbiedingen. Op termijn wil Vodafone van deze app een centraal servicepunt maken voor Vodafone-klanten. Dan komen er bijvoorbeeld ook aanbiedingen en tevredenheidsonderzoeken in, die mensen op hun smartphone kunnen invullen.

Lees ook: zo werken iBeacons

Wil je kijken hoe het werkt, dan moet je de komende twee maanden naar de Vodafonewinkels in Haarlem, Alkmaar en Hoorn gaan. Ook moet je versie 4.0.3 of later van de My Vodafone-app geïnstalleerd hebben. Is de proef succesvol, dan zullen de beacons meer functies krijgen. De beacons werken als zender en slurpen geen data uit je toestel. Bovendien moet je eerst toestemming geven voordat de beacons informatie naar je gaan sturen.

Foto: Shutterstock, Arsenly Krasnevsky

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2014, 18:15
Categorie Providers
Onderwerpen beacons, ibeacons
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.