iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Rock Your Phone krijgt update naar 2.0: volwaardig alternatief voor Cydia (jailbreak)

Rock Your Phone (kortweg RockApp) is een alternatief voor Cydia, net als Icy. De apicatie heeft een update gekregen naar versie 2.0.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Rock Your Phone logoGisteren was het niet alleen de dag van de nieuwe iPod-modellen, iTunes 9 en iPhone OS 3.1, maar ook de dag van Rock Your Phone. Deze applicatie bestaat al sinds maart, maar de ontwikkelaars hebben gisteren versie 2.0 uitgebracht. Rock Your Phone (kortweg RockApp) is een alternatief voor Cydia, net als Icy. RockApp ondersteunt alle Cydia-repo’s en heeft een eigen betaalsysteem voor betaalde applicaties. In tegenstelling tot Icy presenteert RockApp netjes alle gegevens van een applicatie, iets waar beheerders als BigBoss erg blij mee zijn. Waar RockApp 1.0 nog erg beperkt was, heeft de ontwikkelaar enorm veel verbeterd en uitgebreid aan de nieuwe versie.

Een van de grote voordelen van RockApp 2.0 is dat de applicatie een flink stuk sneller is dan Cydia, dankzij speciale Rock Central-technologie. Dit houdt in dat de Rock-servers continue alle standaard-repo’s in de gaten houden voor veranderingen. RockApp hoeft zelf niet meer alle repo’s langs te gaan maar krijgt zo alleen alle updates doorgestuurd. Dit zou de opstarttijd aanzienlijk moeten versnellen. Alleen repo’s die een gebruiker zelf toevoegt hoeven nog geheel ververst te worden; wordt een dergelijke repo door veel gebruikers toegevoegd dan komt hij automatisch in de Rock Central-lijst te staan.

RockApp 1RockApp 2

Een andere prettige functie is de mogelijkheid het overzicht aan te passen. In Cydia raken applicaties in What’s New nogal ondergesneeuwd door de stortvloed aan themas, in RockApp 2.0 is het mogelijk om naast alle updates ook alleen nieuwe applicaties te tonen. Ook is het mogelijk categorieën te verbergen waar je geen interesse in hebt, net als bij Cydia. RockApp sorteert de overzichten op sectie, Apps, Themes, Ringtones, Apps AddOns, Repositories en Other. Zoeken is mogelijk met een zoekbalk en de Compact Cells-optie (standaard ingeschakeld) laat meer packages per scherm zien.

Ook nieuw in RockApp 2.0 is Rock Backups. Dit werkt alleen in combinatie met een Rock ID, die je nodig hebt bij het aanschaffen van applicaties. Rock Backups maakt een snapshot van alle applicaties die je geïnstalleerd hebt en koppelt dit aan je Rock ID. Heb je een nieuwe iPhone gekocht of een restore uitgevoerd dan kan RockApp alle applicaties opnieuw installeren aan de hand van deze Rock ID. Hierbij kan je er ook nog voor kiezen bepaalde applicaties niet terug te zetten. Rock Backups ondersteunt maximaal vijf verschillende backups, met de mogelijkheid er één te beschermen tegen overschrijven.

RockApp 3RockApp 4

Naast alle gangbare Cydia-applicaties heeft RockApp ook een aantal eigen applicaties. De presentatie van deze applicaties is iets afwijkend. Betaalde Cydia-applicaties duiken ook op in RockApp, maar het is niet mogelijk ze aan te schaffen. Wie dit toch probeert krijgt een bericht met het vriendelijke verzoek de ontwikkelaar te mailen.

Andere verbeteringen in RockApp 2.0 zijn het minimaliseren van het installatiescherm en het uitstellen van een herstart. Waar Cydia deze herstart forceert is het bij Rock Your Phone mogelijk de herstart uit te stellen tot je RockApp afsluit. Dit maakt het veel makkelijker een groot aantal applicaties achter elkaar te installeren. Als laatste ondersteunt RockApp 2.0 gebruikersrecensies, gekoppeld aan het Rock ID. Cydia wil een dergelijke functionaliteit ook gaan ondersteunen, maar Saurik wil eerst wachten op een betrouwbare identificatiemethode om spamberichten te voorkomen.

Downloaden: Rock Your Phone RockApp 2.0 (PC, Mac)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:57
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, jailbreak, populaire apps, rockapp, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.