Rise: omgekeerde activiteitentracker houdt bij hoeveel je stilzit

De Rise is een activitentracker die bijhoudt hoeveel je op een dag stilzit. Een bijbehorende app spoort je aan meer te bewegen.

RiseAccessoiremakers hebben de afgelopen tijd bijzonder veel activiteitentrackers geïntroduceerd, waarvan het merendeel ongeveer hetzelfde bijhoudt. Veel van deze apparaatjes hang je om je arm of steek je in een broezak, zodat je kunt zien hoeveel je op een dag hebt gelopen. De Rise mengt zich in deze markt door het tegenovergestelde te bieden. Steek dit apparaatje bij je en hij zal bijhouden hoeveel je op een dag blijft zitten. Deze informatie wordt vervolgens ook gebruikt om je te motiveren meer te bewegen: zit je lange tijd achter elkaar op de bank, dan zal een bijbehorende iOS-app voorstellen een stukje te gaan lopen.

Rise kan zijn eigen oriëntatie en door jou gemaakte bewegingen bijhouden om te zien of je zit. Om het apparaatje goed te laten werken moet je hem wel ergens onder je middel dragen, dus bijvoorbeeld in een broekzak. Een ingebouwde magneet moet het ook makkelijk maken om het apparaatje aan je kleding te hangen.

In de bijbehorende iOS-app wordt aangegeven hoeveel je op een dag hebt gezeten. Vervolgens kun je aangeven dat je minder wil zitten, zodat de app je via pushnotificaties aanspoort zodra je dreigt je oude gemiddelde weer te bereiken. Door vrienden toe te voegen in de app kun je prestaties vergelijken.

De makers van Rise hebben het concept helemaal uitgewerkt, maar moeten nog 80.000 dollar inzamelen om het project van de grond te krijgen. Dit proberen ze via crowdfundsite Indiegogo. Als je vroeg bent kun je 39 dollar doneren om in aanmerking te komen voor een Rise, anders zul je 49 dollar moeten inleggen. Het project loopt nog tot en met 18 december.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2013, 19:06
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.