Apple stelt iOS 7.1 beta beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft de betaversie van iOS 7.1 voor iPhone, iPad en iPod touch beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7.1Apple heeft zojuist de betaversie van iOS 7.1 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. De nieuwe iOS 7-versie is beschikbaar in het Apple Dev Center voor alle ondersteunde iPhones, iPads en iPods en heeft als buildnummer 11D5099e. Apple bracht afgelopen week iOS 7.0.4 uit, maar hiervan verscheen geen betaversie. Ook iOS 7.0.3, met flink wat oplossingen voor gemelde problemen in iOS 7, verscheen zonder testversie.

Dark keyboardGrote visuele veranderingen of toevoegingen zijn tot nu toe nog niet in iOS 7.1 gevonden, maar er zijn wel een paar kleine wijzigingen. Het is nu mogelijk om onder ‘Toegankelijkheid’ in de instellingen van je iDevice een donker toetsenbord te selecteren. Dit is het donkergrijze toetsenbord dat in sommige apps al verschijnt. Door de schakelaar om te zetten zie je dit donkere keyboard ook in lichtere apps, zoals de Berichten-app.

Een andere optie laat je foto’s gemaakt met Burst Mode uploaden naar Fotostream. De Yahoo-logo’s in iOS 7 zijn bijgewerkt, zodat ze aansluiten op het nieuwe ontwerp dat in september werd geïntroduceerd. Een lijntje in de agenda van het Berichtencentrum geeft voortaan aan hoe laat het is. Verder is er vooral sprake van kleine wijzigingen en bugfixes.

Net als bij eerdere beta’s van iOS 7.1 moet je geregistreerd staan als ontwikkelaar of als tester. Anders kan de update niet op je iDevice worden geïnstalleerd.

Apple heeft gelijktijdig een nieuwe betaversie van de Apple TV-software met versienummer 6.1 uitgebracht, die de AirPlay-functionaliteit van de iPad moet verbeteren.

Let op! Beta’s van iOS 7 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 7-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:13
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.