Rico 2

Rico: SmartHome-systeem gebruikt je oude iPhone

De Rico is een SmartHome-systeem dat je oude iPhone gebruikt als interne computer. Hierdoor is hij goedkoper dan vergelijkbare sensoren.

Rico

Flink wat apparaten laten je de situatie in huis in de gaten houden, maar dat kost je vaak wel een paar centen. Deze SmartHome-systemen hebben immers een ingebouwde camera, sensoren en een processor die al deze informatie verwerkt, om het vervolgens naar je iPhone door te sturen. De Rico heeft een manier gevonden om zo’n systeem goedkoper te maken. Hier steek je namelijk een oude iPhone in, die wordt gebruikt om alle metingen te verwerken.

De Rico heeft van zichzelf sensoren die luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, koolstofmonoxide en luchtkwaliteit meten. Deze sensoren combineert het apparaat met de camera, microfoon en bewegingssensoren van een oude iPhone om je huis in de gaten te houden. De oude iPhone verbindt via een speciale app met de iPhone die je ‘gewoon’ gebruikt. Hierop kun je vervolgens de situatie in huis bekijken.

Rico 2

De makers van Rico gaan ook bijbehorende apparaten voor in het stopcontact leveren. Deze verbinden draadloos met het SmartHome-station, zodat je in je iPhone-app ook kunt zien welke apparaten stroom verbruiken. Daarnaast kun je vanuit de app bijvoorbeeld een koffiezetapparaat aanzetten.

De Rico wordt op Kickstarter aangeboden voor 99 dollar, plus 30 dollar verzendkosten. Voor 40 dollar meer krijg je een aansluiting voor een stopcontact. Vroege vogels kunnen een Rico en een stroomaansluiting voor 100 dollar bestellen. Het is nog niet bekend of de Rico HomeKit zal ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2014, 20:51
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.