Pebble activity

Smartwatch Pebble meet activiteiten en slaap

Smartwatch Pebble gaat je activiteiten en slaap in de achtergrond bijhouden. Deze data wordt doorgegeven aan apps zoals Jawbone Up en Misfit.

Pebble activitySmartwatch Pebble kan na een software-update continu je activiteiten in de gaten houden. Het horloge meet je gemaakte stappen, maar houdt ook in de gaten hoe je slaapt. Informatie die allemaal kan worden doorgegeven aan iOS-applicaties met Pebble-ondersteuning. Hiermee is de Pebble een grotere concurrent voor activiteitentrackers en Apple’s aankomende Apple Watch.

De Pebble was al in staat om je activiteiten bij te houden, maar hiervoor moest er constant een speciale app op het horloge openstaan. Met de update houdt de Pebble op de achtergrond je bezigheden in de gaten. Door speciale horloge-apps te installeren kun je deze data synchroniseren met ondersteunde apps. De eerste van deze apps zijn gemaakt door bedrijven waar de Pebble nu mee concurreert: de Pebble kan synchroniseren met de nieuwe Jawbone Up-app en met Misfit. Daarmee is de smartwatch een alternatief voor trackers zoals de Jawbone Up24 en Misfit Flash. Ook Swim.com krijgt Pebble-ondersteuning.

Je moet de Pebble updaten via de iOS-app voordat hij in de achtergrond je activiteiten bijhoudt. Daarna moet je één van de bijbehorende horloge-apps downloaden vanuit de Pebble-app, zodat je de koppeling met de iOS-applicaties kunt maken. Deze Pebble-apps vind je hier:

De update voor Pebble biedt ook een paar technische veranderingen. Je kunt bijvoorbeeld snel je favoriete horloge-apps starten door bepaalde knoppen ingedrukt te houden. Het batterijicoon wordt nu in alle menu’s getoond. Heb je iOS 7 of lager, dan kun je notificaties weer correct wegklikken.

Pebble heeft een prijsverlaging aangekondigd, maar die moet in de Nederlandse shops nog worden doorgevoerd. Daarnaast gaat Pebble een officiële samenwerking aan met Nederlandse winkels, waaronder onze eigen iCulture Shop. Daar is de Pebble al langer verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2014, 22:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen jawbone up, misfit, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.