IENS Restaurantgids op de iPhone

IENS heeft via de App Store een restaurantgids uitgebracht. De gids kost €2,99, maar bevat grotendeels dezelfde informatie die al op de website te vinden is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

IENS iPhoneVorig jaar november werd op het jubileumfeest van IENS een iPhone-applicatie gedemonstreerd. Er werd toen gezegd dat er rond de kerst al een IENS-applicatie in de App Store zou komen. Daarna hoorden we er niets meer van en was er geen enkele website die er nog aandacht aan besteedde. Tot we IENS vanavond opeens in de App Store ontdekten. De vraag is alleen of gebruikers er blij van gaan worden: de applicatie kost namelijk €2,99.


Nu zullen wij de laatsten zijn die over de prijs van een mooie applicatie zeuren, maar de enige extra functie die de iPhone-applicatie lijkt te hebben, is locatiebepaling en wellicht een iets betere interface. De IENS-website werkt via MobileSafari namelijk ook al prima.

IENS RestaurantMet de applicatie kun je zien welke restaurants en keukens in de buurt zijn, wat het gemiddelde cijfer voor het eten is en hoe ver je moet lopen. Je kunt ook recensies en menuprijzen zien.

Als je al iStart gebruikt, heb je eigenlijk de speciale IENS-applicatie niet meer nodig. Met iStart kun je namelijk ook op basis van je huidige locatie de dichtstbijzijnde restaurants zoeken, een route er naartoe plannen en een restaurant bellen. De recensies kun je daarna in Safari via de mobiele webinterface van IENS lezen (zie voorbeeld). In een eerder nieuwsbericht op Emerce is te lezen, dat de mobiele dienst die via de webbrowser werkt gratis is voor mensen met een account en 3 euro voor mensen zonder account.

Installeren: IENS (€2,99)

Hieronder een YouTube-video van matige kwaliteit, waarin de applicatie werd aangekondigd door Marc van Bommel, CEO van Steape – een bedrijf dat stedengidsen maakt. Wanneer IENS in de App Store is verschenen is niet na te gaan; waarschijnlijk is 19 december de datum waarop de applicatie bij Apple werd aangemeld.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.