Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘Staking bij Chinese Foxconn-fabriek die nieuwe iPhone gaat produceren’

Medewerkers van Foxconn in Noord-China zijn aan het staken voor meer loon. De fabriek in Noord-China zou een belangrijke rol gaan spelen in de productie van de nieuwe iPhone.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Werknemers van de Foxconn-fabriek in Taiyuan in Noord-China zijn aan het staken voor betere arbeidsomstandigheden en meer loon. Dezelfde fabriek is momenteel bezig om snel meer personeel aan te trekken, omdat ze naar verwachting het merendeel van de productie van de nieuwe iPhone gaan verwerken. Foxconn produceert ongeveer 85 procent van alle iPhones, ongeveer 57 miljoen exemplaren. Om aan deze vraag te voldoen zouden snel 20.000 nieuwe arbeidskrachten nodig zijn. Hoewel Foxconn haar werknemers wel beter is gaan betalen de afgelopen maanden, zou deze salarisverhoging maar voor een gedeelte van het personeel gelden. Daarom wordt er nu wederom gestaakt.


Dat de nieuwe iPhone vooral in Noord-China wordt gemaakt is best opvallend te noemen. De meeste Apple-producten worden gemaakt in Zuid-China. Omdat de vraag naar de iPhone toe blijft nemen is Foxconn genoodzaakt om meerdere fabrieken in te zetten. De fabriek in Noord-China zou een belangrijke rol gaan spelen voor de productie van de nieuwe iPhone. Hoeveel mensen precies aan het staken zijn is niet duidelijk. In ieder geval zou het minimaal om enkele honderden werknemers gaan.

https://youtube.com/watch?v=terMblxV7nQ

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2023 om 16:52
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.