Reisapp Kayak Pro is Apple’s gratis app van de week

Vluchten vergelijken, hotels boeken, valuta omrekenen en je koffer pakken: Kayak Pro is een zoekmachine voor reizen en tijdelijk gratis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Kayak Pro reizen boeken zoekmachineApple heeft de reisapp Kayak Pro voor de tweede keer uitgeroepen tot de app van de week. Dat deed Apple ook al eens in augustus 2012. Nu kan je Kayak Pro opnieuw een week lang gratis downloaden. De app positioneert zichzelf als slimme reiszoekmachine. Er zijn natuurlijk enorm veel apps waarmee je vluchten kan boeken en hotels kan boeken, en ook apps voor vakantieplanning op de iPhone zijn talrijk. Kayak Pro combineert die onderdelen. Je kan er vluchten, hotels en auto’s mee reserveren, maar ook je vluchtinformatie en reisschema in beheren.

De app toont niet alleen welke vluchten je kan nemen naar je bestemming, maar daarna ook de vluchtstatus van een geboekte vlucht. En ben je geland in het vliegtuig, dan krijg je een pushbericht met de volgende tip voor je reis.

Kayak Pro hoofdmenu Kayak Pro hotels op kaart

De meeste onderdelen van de app hebben een commerciële inborst. Kayak verkoopt je graag zelf hotels en vluchten, omdat ze er dan zelf een taartpunt op pakken. Maar de app helpt je ook met het pakken van je koffers, prijzen vergelijken en de Taxi View: een extra grote weergave van het hotel van je adres, zodat je het aan een taxichauffer kan laten lezen. Ook is er vliegveldinformatie en kan je valuta omrekenen.

Het is opvallend, welhaast ongeïnspireerd, dat Apple voor de tweede keer dezelfde app aanwijst als app van de week. In oktober vorig jaar telde de App Store al één miljoen verschillende apps.

Downloaden: Kayak Pro (gratis, normaal €0,89, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:43
Onderwerpen app van de week, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.