Opslagdienst Box laat gebruikers nu eenvoudiger samenwerken

Opslagdienst Box voor iPhone en iPad laat gebruikers eenvoudiger samenwerken. Zo kun je nu met meer personen mappen bewerken en beheren.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Box iPhone iPadBox, bij sommigen bekend als die app die in januari 50GB gratis opslagruimte aan nieuwe gebruikers weggaf, lijkt zich steeds meer op samenwerken te richten. Zo kun je in de app nu ook partners die een project of document ook willen bekijken en bewerken aan mappen toevoegen, en deze medebewerkers in mappen beheren. Handig voor een zakelijk project, of een gezamenlijke studie-opdracht. Box werkt zowel op de iPhone als iPad en ondersteunt meer dan 100 bestandstypen.

Daarnaast kun je in Box voortaan ook de laatst bekeken bestanden of mappen openen als je de app opent. Dit geldt ook als je de app ‘hard’ hebt afgesloten en graag weer verder wil waar je gebleven was. Tot slot hebben de ontwikkelaars de ondersteuning voor universele tekstbestandsindelingen en offline videoweergave verbeterd. In Box krijg je momenteel 10GB gratis, daarna kan je voor het niet geringe bedrag van €89,99 upgraden naar een account met 100GB opslagruimte.

box mappenbox project

Ondanks de royale opslagruimte blijft Box één probleem behouden: de bestandslimiet van 250MB voor gratis gebruikers (tegenover 5GB voor klanten met een premium-account). Hierdoor kunnen gratis gebruikers geen grote bestanden uploaden, wat al die opslagruimte ook iets minder waard maakt. Dat je nieuwe mappen samen kunt delen en bewerken is leuk, maar zonder premium-account wordt dat hoe dan ook geen map waarin je een seizoen van Game of Thrones met vrienden deelt, of een groot gezamenlijk videoproject met meerdere mensen beheert.

Na deze update zullen dan ook vooral mensen met kleine bestanden of premium-klanten met een bestandslimiet van 5GB profiteren van de nieuwe optie om mappen te delen, maar zijn de gratis power-users nog steeds beter uit bij Dropbox.

Downloaden: Box (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:10
Onderwerp online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.