Regenmelding notificatie

Regenmelding aangepast voor iPhone 6, grafiek ‘vijf keer zo gedetailleerd’

De Nederlandse weer-app Regenmelding maakt na een update optimaal gebruik van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De grafiek in de app is bovendien gedetailleerder geworden.

De handige weer-app Regenmelding is in een update aangepast voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Maar daar blijft het niet bij: in de update zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd, zoals bijvoorbeeld een vernieuwde grafiek. De nieuwe grafiek sluit qua design beter aan op iOS 7 en iOS 8 en is volgens de ontwikkelaar ook vijf keer zo gedetailleerd.


Regenmelding iPhone 6In de grafiek zie je hoe groot de kans op neerslag is. Op basis van deze informatie kan Regenmelding je pushberichten sturen, zodat je weet wanneer het waarschijnlijk gaat regenen. De verbeterde grafiek maakt nog duidelijker hoe groot de kans op neerslag is. Het lijkt er niet op dat de app ook meer data verwerkt: de grafiek visualiseert alleen de informatie die al langer achter Regenmelding schuilt.

Veeg je de kaart van Regenmelding naar Engeland of Duitsland, dan zal de app voortaan automatisch informatie downloaden voor deze locaties. Daarnaast zijn er een paar praktische aanpassingen in de app gemaakt. De menubalk open je bijvoorbeeld vanaf de linkerzijde en je kunt de grootte van de klok linksboven aanpassen.

Nog niet alle apps hebben ondersteuning voor de iPhone 6. iCulture sprak onlangs met de makers van grote, Nederlandse applicaties, om te zien hoe de ontwikkeling van hun iPhone 6-updates er voor staat. Veel ontwikkelaars wachten met de iPhone 6-update totdat ze een aantal nieuwe functies hebben ontwikkeld, zodat ze alles tegelijk kunnen introduceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2014, 9:29
Categorie Apps
Onderwerpen regenmelding, weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.