Tales from the Borderlands 2

Tales from the Borderlands beschikbaar voor iPhone en iPad

De makers van The Walking Dead-game hebben een nieuw spel in de App Store uitgebracht: Tales from the Borderlands.

Tales from the Borderlands 2Telltale Games heeft Tales from the Borderlands uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Deze zelfde game verscheen op 25 november al voor de pc en spelcomputers. Met Tales from the Borderlands heeft Telltale al zijn recente games uitgebracht in de App Store: eerder verscheen nog de eerste aflevering van het Game of Thrones-spel.


Tales from the Borderlands is net als eerdere Telltale-titels een episodisch spel. Door de game te kopen krijg je de eerste aflevering, waarna je latere afleveringen koopt met in-app aankopen. Deze andere afleveringen worden pas later aan de app toegevoegd. Ook kun je een seizoenspas aanschaffen, zodat je alle afleveringen tot je beschikking hebt voor een iets lagere prijs.

https://www.youtube.com/watch?v=RPUKNDB82UQ

De game is een spinoff van de bekende Borderlands-reeks, die vooral op pc en spelcomputers populair is. Borderlands kreeg eerder ook al een aantal games voor iOS. In Tales from the Borderlands speel je met twee personages: Rhys, een medewerker voor het bedrijf van de schurk in Borderlands 2, en de oplichter Fiona. Samen gaan de twee op zoek naar een flinke stapel geld, waarbij ze de nodige ongure types ontmoeten. Dit doe je voornamelijk door te praten en keuzes te maken. Tales from the Borderlands is niet een schietgame zoals de voorgangers, maar een avonturenspel enkel gericht op verhaal. Een verhaal waarin oplichting een centrale rol speelt.

Borderlands-games spelen zich af op de planeet Pandora – een post-apocalyptische omgeving die vooral iets wegheeft van de wereld uit Mad Max. Deze gameversie is echter een stuk humoristischer. Personages nemen zichzelf niet al te serieus, een robot maakt slechte grappen en je belandt constant in absurde situaties.

Tales from the Borderlands

Het lijkt er op dat Telltale Games volledig inzet op iOS. De gamestudio bracht eerder ook al The Walking Dead uit in de App Store, gevolgd door The Wolf Among Us. Met de komst van Tales from the Borderlands en Game of Thrones heeft de ontwikkelaar twee populaire series waar ze verhalende games over maken. Opvallend is wel dat Tales from the Borderlands pas een paar weken na de verschijning op pc en consoles in de App Store staat, terwijl Game of Thrones slechts een paar dagen vertraagd was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 december 2014 om 8:39
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.