Redeemcodes.com geeft vier apps per dag weg

De website Redeemcode.com biedt iedere dag een aantal promocodes van vier premium apps aan. Er komen elke 6 uur nieuwe apps beschikbaar, die onder de belangstellenden worden verdeel. Iedere ontwikkelaar kan zijn app gratis aanbieden.

Redeemcodes.comJe ziet op Twitter, Facebook en zelfs hier op iPhoneclub af en toe promocodes voorbij schieten. Ben jij de eerste die deze in de App Store invoert, dan download je gratis een app waar je normaal voor moet betalen. De website Redeemcodes.com probeert orde te scheppen in deze weggeefacties: vier keer per dag maak je op deze site kans op promocodes voor premium applicaties.

De promocodes worden beschikbaar gesteld door de app-ontwikkelaar zelf. Hij kan via de site een aantal codes naar de site toesturen, die in ruil daarvoor 24 uur lang een plekje op de website verzekert. Hoeveel codes er precies verloot worden bepaalt de ontwikkelaar zelf, zolang het er maar minimaal vijf en maximaal vijftig zijn. Iedereen mag zijn app kosteloos aanbieden. Er wordt iedere zes uur een nieuwe applicatie online gezet, waardoor het aanbod altijd rouleert. Bezoekers kunnen met een e-mailadres op de site registreren, waarna ze mee mogen dingen naar een van de promocodes door op de knop ‘Participate’ te drukken. Wanneer de 24 uur zijn verstreken worden de winnaars uit de deelnemerspot geloot.

Websites waarop gratis apps worden aangeboden zijn niks nieuws, maar Redeemcodes.com pakt het anders aan dan de concurrentie. Websites zoals FreeAppADay bieden bijvoorbeeld dagelijks een gratis app aan, maar doen dit door de ontwikkelaar zover te krijgen om het prijskaartje in de App Store een dag te verwijderen. Bij Redeemcodes.com blijft de prijs hetzelfde, maar wordt de app aan slechts een aantal bezoekers weggegeven. Dit is misschien lastiger voor de koopjesjager om gebruik van te maken, maar ontwikkelaars hoeven hierdoor niet een dag aan omzet te missen.

Redeemcodes.com is een Nederlands initiatief. De site werd opgezet door iOS-ontwikkelaars Paul van Dijk en Stephan Osseweijer, en online boswachters Mike van Hoenselaar en Anne Jan Roeleveld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2011, 17:37
Categorie iOS
Onderwerpen gratis, kopen, promocode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.