iTree: iPhone-dock in een uitgeholde boom

De iTree is een met de hand gemaakte iPhone dock. De maker holt een door jou gekozen boom uit die wordt gevuld met technische snufjes. Je kunt in Oostenrijk een eigen boom uitzoeken en daarin speakers laten inbouwen.

iTreeWe hebben over de afgelopen paar jaar flink wat iPhone-docks voorbij zien komen. Begin september paseerde de AeroDream One nog de revue, een dock van wel 3,35 meter hoog en zo’n 10.000 watt aan vermogen. De iTree is de volgende aparte iPhone-speaker: hiervoor wordt er een boom speciaal voor jou uitgehold en gevuld met de door jou gewenste snufjes. Dit moet zorgen voor een ongekende akoestiek.

iTreeHet zelf samenstellen van je iTree is een uitgebreid proces. Heb je de tijd en het geld om een tripje naar Oostenrijk te maken, dan kun je zelfs de boom die gebruikt moet worden selecteren. Heb je die luxe niet, dan kan er gekozen worden uit drie soorten hout: kersen, populier en spar. Eenmaal gekozen wordt deze gevuld met de speakers en andere technologie die je er graag in verwerkt wil zien. De uitgeholde boom moet ook het geproduceerde geluid versterken.

Voor een iTree ben je wel aardig wat geld kwijt: volgens ontwerper KMKG Studio beginnen de prijzen bij 11.000 euro. Dit is niet te danken aan de kwaliteit van het hout, maar door de dure speakerset die er in verwerkt zit. Gezien iedere iTree met de hand gemaakt wordt is het niet mogelijk om de verzendkosten na te trekken, maar gezien de grootte van het object vermoeden wij dat je ook daar flink voor moet sparen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 11:56
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerpen dock, geluid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.