Dungelot 2 uit App Store gehaald na klachten over in-app aankopen

De ontwikkelaar van Dungelot 2 heeft de game uit de App Store gehaald, vanwege kritiek op de in-app aankopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ICS Dungelot 2 headerEen paar dagen nadat Dungelot 2 in de App Store verscheen is de game alweer verdwenen. Volgens ontwikkelaar Red Winter wordt gewerkt aan “tons of bugs” en zullen de in-app aankopen worden herzien. Dungelot 2 kreeg behoorlijk wat kritiek over die aankopen: je moet virtueel geld (runen) betalen om in de kerkers van Dungelot 2 verder te komen. Dat kost ofwel heel veel moeite of keiharde knaken via in-app aankopen. Ook was er kritiek op het energiesysteem, dat in freemium-games een niet zo beste reputatie heeft gekregen. Red Winter gaf op de Facebook-pagina toe dat er sprake was van een ‘fail’ en dat er wordt gewerkt aan een herlancering van de game.

Dmitry Mitrofanov van Red Winter geeft op Facebook toe:

I’ve removed Dungelot2 from sale at this moment. We admit fail and will relaunch with new update. We will also add complementary bonus with update.

dungelot_2Elders gaf Mitrofanov toe dat het systeem van in-app aankopen “een mislukking was voor spelers en voor ons, ontwikkelaars. Er zijn veel slechte beslissingen gemaakt op basis van free-to-play”.

Ook liet de ontwikkelaar los dat de game was verwijderd omdat de App Store-ratings extreem slecht waren. De nieuwe versie van de game zal wat minder graaierig overkomen. Je krijgt straks meer runen en manna tijdens het spelen. Over een week of twee zal Dungelot 2 weer verkrijgbaar zijn.

Ondanks alle kritiek was iCulture-gamereviewer Bart best tevreden over de game waardoor Dungelot 2 afgelopen vrijdag zelfs werd uitgeroepen tot Game van de Week. Hij wijst erop dat je die in-app aankopen ook eenmalig kon afkopen:

Tussen de potjes door spaar je geld voor sterkere wapens en items en werkt Dungelot 2 helaas met stamina die na een tijdje moet opladen. Maar: die freemium-aanpak lijkt het spel niet echt in de weg te staan en bovendien kan je hem volledig afkopen voor eenmalig 3,59 euro. Maar met of zonder in-app aankoop: de gameplay van Dungelot 2 staat als een huis.

Maar veel mensen hadden liever gezien dat Dungelot 2 gewoon een betaalde game was, zoals het origineel. De originele Dungelot-game is nog gewoon in de App Store verkrijgbaar voor €1,79, met het sympathiekere oude spelmodel zonder in-app aankopen. Maar blijkbaar wilde Red Winter met z’n tijd meegaan en hoopten ze dat het freemium-model op korte termijn meer zou opleveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:21
Onderwerp dungelot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.