Waze start navigatiebegeleiding met bekende stemmen

Navigatieapp Waze is begonnen met bekende stemmen. Komiek Kevin Hart heeft de primeur met een Engelstalige stem.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

waze-iphone-route-plannenVoor navigatiebedrijven als TomTom was het al en beproefde methode om extra geld te verdienen: het verkopen van extra stemmen. Voor €5,49 per stuk (!) navigeer je met stemmen van Homer, Darth Vader, Mr. Burns en andere bekende figuren. Nu heeft ook de navigatie-app Waze zich aan de celebrity-stemmen gewaagd. Voor een zacht prijsje (gratis!) kun je de stem downloaden van Kevin Hart. Bij Nederlanders zal dat misschien niet direct een goedkeurend knikje opleveren, want Hart is in ons land eigenlijk niet zo bekend. Hij speelde in de parodieshow Real Husbands of Hollywood en is vanaf januari samen met Ice Cube te zien in de film ‘Ride Along’.

Je moet dus niet gek opkijken als Hart tijdens het autorijden opeens een promopraatje voor de nieuwe film laat horen. Waze werkt samen met Universal Pictures, waar beide partijen van profiteren. Waze heeft een bekende stem erbij en Universal Pictures heeft een platform om de film onder de aandacht te brengen. Verwacht geen al te serieuze aanwijzingen, want Hart is komiek en heeft daarom zijn eigen manier om te vertellen dat je op de plek van bestemming bent beland. Om de nieuwe stem te activeren ga je naar Instellingen > Geluid > English – Ride Along. De gratis navigatie-app verdient ook nog op een andere manier geld: bedrijven kunnen tegen betaling op de kaart zichtbaar worden, zodra een gebruiker in de buurt komt of zoekt.

Waze begon ooit als open source-project onder de naam FreeMap Israel. Gebruikers leveren zelf de informatie over wegversperringen en ongelukken. Die data is sinds kort ook in Google Maps te zien. Begin 2013 werd Waze voor $1,3 miljard overgenomen door Google.

Downloaden: Waze (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:59
Onderwerpen Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.