Radiofunctie van Last.fm wordt betaald

Last.fm heeft vandaag bekendgemaakt dat ze de radiodienst in de meeste landen niet langer gratis gaan aanbieden. Alleen de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kunnen gratis gebruik maken van alle diensten van Last.fm, in andere landen gaat het €3 per maand kosten.

Last.FM op de iPhoneLast.fm heeft vandaag bekendgemaakt dat ze de radiodienst in de meeste landen niet langer gratis gaan aanbieden. Alleen de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kunnen gratis gebruik maken van Last.FM Radio, in andere landen gaat de dienst €3 per maand kosten. De maatregel gaat in op 30 maart en is ook van toepassing op de radiofunctie van de applicatie Last.fm voor de iPhone. Die is niet in de Nederlandse App Store te vinden, maar veel Nederlanders hebben de applicatie wel via een Amerikaans account geïnstalleerd. De overstap naar een betaalmodel heeft niet direct iets te maken met hoge licentiekosten voor het mogen streamen van muziek (een probleem waar concurrent Pandora tegenaan liep), maar is een puur zakelijke beslissing.

These are the countries in which we have the most resources to support an ad sales organization, which is how we earn money to pay artists and labels for their music. We are focused on the US, UK, and Germany as key markets, with the help of the CBS Interactive salesforce and our own sales team here in London. Our headquarters are in the UK and we’ve always had a strong presence in DE.

And so we’ve made the decision to focus on these markets for free streaming radio. We are still available worldwide and while listening is subscription, all the other rich content on the site is still free.

Last.fm is een muziekdienst met twee belangrijke functies: scrobblen is het luisteren naar muziek op je eigen computer, waarbij de online dienst registreert naar welke muziek je luistert en ook aanbevelingen kan doen. De tweede belangrijke functie van Last.fm, die ook aanwezig is in de iPhone-applicatie, is het luisteren naar nieuwe muziek op basis van aanbevelingen. Dit werkt als een soort radio.

Het luisteren naar de radiodienst met aanbevolen muziek gaat €3 per maand kosten. Alle andere diensten, zoals het scrobblen (nog niet mogelijk met de iPhone-applicatie), het bekijken (dus niet beluisteren) van aanbevelingen, het bekijken van ranglijsten, biografieën, video’s en evenementen blijft in alle landen gratis. Voor nieuwe gebruikers gaat Last.fm de mogelijkheid bieden om 30 tracks gratis uit te proberen.

Via: Last.fm Blog
Installeren op de iPhone: Last.fm (gratis, alleen Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2009, 20:37
Categorie Apps
Onderwerpen last.fm, muziek, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.