Push is een activiteitentracker voor krachtsporters en serieuze fitnessers

Push is een fitnesstracker voor de serieuze krachtsporter. De armband met bijbehorende app meet kracht, aantal herhalingen en andere workout-gegevens.

push trackerEr zijn heel wat activiteitentrackers voor mensen die fitter willen worden. Denk aan Fitbit en Fuelband. Die zijn vooral gericht op matige lichaamsbeweging: beetje wandelen, stukje naar de trein hollen en vooral stappen tellen. Voor de serieuze fitnessfanaat is er nu de activiteitentracker Push. Voor $149 bestel je de Push-tracker op Indiegogo en doe je mee aan de crowdfunding-campagne. Het benodigde geld is al binnen, het wachten is op de laatste bestellingen.

Push is bedacht door Rami Alhamad, die zich door een blessure realiseerde dat je bij krachttraining niet zomaar in het wilde weg aan gewichten kunt gaan sjorren. Push meet gewicht, snelheid en explosieve kracht en richt zich op mensen die serieus aan het trainen zijn in de sportschool. De brede zwarte armband bevestig je rondom je biceps of bovenbeen. Het is robuuster dan de gangbare activiteitentrackers en sportarmbanden.

Push is niet specifiek gericht op mannen, al vermoeden we dat deze tracker wel iets meer de mannelijke krachthonk-bezoekers zal aanspreken dan vrouwen die wat gezonder willen leven. Om ermee aan de slag te gaan zul je wel behoorlijk thuis moeten zijn in de terminologie. Push meet nogal wat workout-variabelen en maakt op basis daarvan mooie grafieken, waarvoor je bijna alsnog een personal trainer moet inhuren om er wijs uit te worden. Coaches en trainers maken vaak alleen gebruik van Excel-spreadsheets om een trainingsprogramma te bepalen, maar met een meetapparaatje als Push kunnen ze veel beter de trainingen afstemmen op persoonlijke omstandigheden.

push app

De makers van Push hopen dat professionele atleten met het accessoire gaan lopen, zodat ze amateursporters over de streep trekken. Het schijnt namelijk nogal een dingetje te zijn, om er zo professioneel mogelijk uit te zien tijdens een krachttraining. Met zo’n armband straal je uit: “Ik ben serieus met m’n sport bezig”. Als voorbeeld noemen ze het feit dat er heel wat mensen in Air Jordans rondlopen, maar slechts een klein deel daarvan is serieus met basketball bezig.

Je hebt nog 9 dagen de tijd om in Push te investeren via onderstaande link.

Meer info: Push-campagne op Indiegogo

https://www.youtube.com/watch?v=euGH_ak54Dc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2013, 13:52
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitness, pusher, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.