iCulture Weekend: autootjes, horloges, snorren en Facebook-stress

Dit weekend op iPhoneclub en iPadclub: een grote WhatsApp-storing, enthousiasme voor een LifeLink-kabeltje, een sporthorloge van Magellan en autootjes van Griffin.

ipad air verbrandOffline geweest tijdens het weekend? Dan praten we je in deze aflevering van iCulture Weekend snel bij. En nee, ons grootste nieuws afgelopen weekend was niet de ‘exploderende’ iPad Air in een Vodafone-winkel. Schandaalkrant Daily Mail zorgde dat het ‘nieuws’ zich als een olievlek verspreidde over internet. De iPad in kwestie zag er inderdaad wat zwartgebladerd uit maar was niet ontploft, zoals veel nieuwssites beweerden. Bij nader inzien bleek het helemaal geen iPad Air te zijn. Je leest er niets over op iPhoneclub en iPadclub, want we hadden dit weekend véél interessantere dingen om over te schrijven.

Paniek: Facebook doet ‘ut niet!

facebook duimEigenlijk begon het vrijdagavond al: in de loop van de avond kwamen er opeens heel veel meldingen van lezers binnen dat de Facebook-app niet goed werkte. De app crashte. Niet bij een paar mensen, maar bij iedereen. Verwijderen en opnieuw installeren werkte goed bij een aantal mensen, maar de tussentijdse update die Facebook uitbracht (6.7.1) bleek niet te installeren. De app bleef in een eindeloze update-lus hangen. Opeens bleek hoe afhankelijk we van Facebook zijn geworden. We dachten even dat opmerkingen als “Het leven heeft geen zin meer” en “Na een half uur zitten stressen doet hij het weer” met lichte overdrijving waren opgeschreven. Maar nee, zonder Facebook valt een stuk van je leven weg. Gelukkig liep het goed af: in de loop van zaterdag deed de app het weer. Familie en vrienden werden huilend van geluk weer digitaal met elkaar verenigd. De bijna 200 reacties op dit artikel laten zien hoe hard een Facebook-storing erin hakt.

Meer lezen: Facebook-app voor iOS crasht na opstarten (Update: opgelost)

Meer appnieuws van dit weekend:

  • Roman Ruins HD is een indrukwekkende iPad-app over Romeinse historische plekken. Honderden foto’s, 3D-beelden een panorama’s waar je 360 graden kunt rondkijken.
  • De Movember-app legt elke dag een foto van je snorgroei vast, zodat je er uiteindelijk een filmpje van kunt maken.
  • WriteRoom voor iPad is tijdelijk gratis te downloaden. Deze minimalistische tekstverwerker kostte eerst €4,49 en is voor het eerst sinds 2009 gratis. Ook op de iPhone te gebruiken.
  • In de wekelijkse rubriek iKids gingen de kinderen aan de slag met Meneer Snottebel, Princess Drawsalot en Tip de Muis.
  • Bij de Tijdelijk gratis apps hadden we Beat en Wraithborne, om er twee te noemen. De meeste apps zullen inmiddels weer in prijs verhoogd zijn, maar je kunt met een enkele app nog geluk hebben.
  • De MrMovie-app geeft nu cijfers van Rotten Tomatoes en IMDb bij elke film.
  • Impala is eigenlijk een experiment, een technische demo voor een uitgebreider product. Maar met de gratis app van een Nederlandse hoogleraar kun je wel je foto’s automatisch laten sorteren.
  • Context is een fotoberichtenapp, waar we al eerder over schreven. De app wil zich tussen bestaande diensten als Snapchat en Instagram een plek veroveren. Ze denken dat het lukt.

iCulture reviewde de iPhone 5c case

iphone-5s-hoesDe iPhone 5s is te koop met een eigen lederen hoesje van Apple. Het ziet er luxe uit, voelt heerlijk zacht aan en beschermt de iPhone ook behoorlijk goed. Maar hoe houd je je het hoesje langere tijd mooi? Door een zwarte te kopen! Of door regelmatig met leerpoetsmiddelen aan de slag te gaan.

Verder lezen: Review iPhone 5s case

Meer nieuws dit weekend:

  • Het was zo’n nieuwtje waarbij je er gif op kan innemen: als Bloomberg iets roept over iPhones met kromgetrokken scherm, dan staat het binnen een paar uur overal op internet. Vandaar dat we er vroeg bij waren en met de nodige scepsis schreven over de onthullingen van insiders die niet met naam genoemd willen worden. Zij beweren dat Apple echt werkt aan iPhones met 4,7- en 5,5-inch gebogen scherm.
  • Het Magellan Echo-sporthorloge is een nieuw product. Je kunt data van Strava, Wahoo, MapMyRun en andere apps aflezen op het schermpje.
  • Onverwacht veel enthousiasme was er dit weekend voor de LifeLink-kabel, een uitklapbaar kabeltje dat als twee puzzelstukken in elkaar valt. Helaas is het geen MFi-product.
  • Griffin heeft leuke afstandbestuurbare autootjes uitgebracht die je via een app kunt bedienen. Nog niet zo geavanceerd als de Anki Drive-auto’s, maar makkelijker verkrijgbaar.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.