iPhone als afstandsbediening

Apple heeft een patent aangemeld met als titel 'Techniques for pairing remote controllers with host devices'. Op zich niets bijzonders, want een afstandsbediening voor de Mac en Apple TV hebben ze al, maar het patent noemt ook een mobiele telefoon (de iPhone?) als mogelijke afstandsbediening voor een Mac.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

remote.gifApple heeft een patent aangemeld met als titel ‘Techniques for pairing remote controllers with host devices’. Op zich niets bijzonders, want een afstandsbediening voor de Mac en Apple TV hebben ze al, maar het patent noemt ook een mobiele telefoon (de iPhone?) als mogelijke afstandsbediening voor een Mac. De oplossing houdt in dat er zowel op de mobiele telefoon als op de computer software moet worden geïnstalleerd.

Het patent noemt de Front Row-afstandsbediening, maar laat ruimte voor andere Bluetooth-apparaten die als afstandsbediening kunnen worden gebruikt… zoals mobiele telefoons. Je kunt met de afstandsbediening je iTunes-media bedienen, zoals het veranderen van het volume, vooruit en achteruit skippen, spelen en pauzeren.
Ook andere populaire Mac-programma’s zouden met de afstandsbediening bediend kunnen worden, maar die worden niet genoemd. De kans is klein dat straks ook Windows-computers worden ondersteund, want die zijn niet standaard voorzien van een afstandsbediening, zoals de Mac.

Once the software is installed, the mobile phone can be used to control popular programs such as iTunes media management program from Apple Computer, Inc. For example, in controlling iTunes media management program using this solution, the user can use the directional controls on the mobile phone to change listing volume, skip forward and backward, play/pause, etc.

Het US Patent & Trademark Office heeft het patent gepubliceerd. Opvallend is ook een ander patent, dat bij hetzelfde patentburea werd ingediend. Die gaat over een ‘Multi-media center for computing systems’ en zou betrekking kunnen hebben op de Apple TV. Het patent lijkt erop te wijzen dat er ook een dvd-speler in de Apple TV komt, waardoor het steeds meer op een volwaardig mediacenter zal gaan lijken. Het patent noemt de mogelijkheid van het plaatsen en uitwerpen van een DVD.

Een derde patent voor ‘intelligente medianavigatie’ beschrijft de Front Row media-interface, maar bevat eigenlijk weinig nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen afstandsbediening, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.