Apple verliest handelsmerk ‘iPad’ in China

Apple zou in het Chinese gerechtshof het keurmerk 'iPad' zijn verloren in China. Het bedrijf Proview heeft het merk volgens de rechter al sinds 2000 in handen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad chinaApple mag van de Chinese rechter niet langer gebruikmaken van het handelsmerk ‘iPad’. Dit blijkt uit documenten van het Chinese gerechtshof in handen van Southern Metropolis Daily. Proview Technology, een bedrijf gevestigd in de stad Shenzhen, zou al in 2000 het handelsmerk in handen hebben gekregen. Proview klaagde Apple in oktober aan voor een bedrag van 10 miljard yuan, omgerekend meer dan een miljard euro.


Apple kocht vorig jaar de rechten van de naam ‘iPad’ van Proview’s moederbedrijf voor 55.000 dollar en klaagde vlak daarna het Chinese bedrijf aan. De in Europa gekochte rechten zouden volgens Apple ook gelden in China. In oktober klaagde ook Proview Apple aan voor 10 miljard yuan, terwijl het bedrijf zelf 400 miljoen yuan schuld had.

Wat voor praktisch effect de uitspraak zal hebben op de iPad in China moet nog blijken. De zaak is wel belangrijk voor Apple: eerder bleek nog dat China Apple’s op één na grootste afzetmarkt is

Meer informatie: Financial Post

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:27
Categorieën
Apple, iDevices

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.