‘Providers werken aan eigen pushberichtendienst’

Een nieuwe pushberichten-standaard van providers moet het mogelijk maken om push vanuit één gecentraliseerde plek te verzenden. Dit blijkt uit documenten van de GSM Association in handen van Tweakers.

Pushberichtendienst providers 1Een nieuwe pushnotificatie-standaard van verschillende providers zou het data- en stroomverbruik van smartphones moeten terugdringen. Dit blijkt uit interne documenten in handen van Tweakers, die origineel afkomstig zijn van de koepelorganisatie GSM Association. De pushdienst van providers zou ter vervanging van Apple’s eigen pushdienst kunnen dienen. Of de dienst ook de verbruikte data en stroom van de iPhone zal terugdringen, moet nog blijken. Pushberichten op de iPhone gaan immers al via Apple’s push-servers, wat betekent dat er hier geen voordeel is te halen. Apple zou ook eerst akkoord moeten gaan om de pushberichten uit handen te geven.

Volgens Tweakers zouden de pushberichten van de provider-standaard ook verstuurd kunnen worden naar Apple’s servers, waarna deze ze doorstuurt naar iPhone-gebruikers. Er zou dan in de praktijk weinig veranderen voor iPhone-bezitters, maar de nieuwe standaard brengt wel voordelen met zich mee voor ontwikkelaars. Omdat zij vanuit één centrale locatie een pushbericht kunnen versturen, hoeven ze geen rekening met het platform te houden. Een verstuurde notificatie zou geleverd kunnen worden aan iPhones, Android-, en Windows-smartphones.

Data- en stroomverbruik van Android-smartphones zou worden verminderd, omdat pushberichten op dit platform vaak onnodig veel data zouden verbruiken. Pushberichten via de standaard van providers zouden minder data omvatten. Het is nog de vraag wat we kunnen verwachten van de notificatiedienst. Het document stamt volgens Tweakers uit juli 2012 en zou nog geen concrete plannen beschrijven. Het is daarom nog niet duidelijk hoe ver de GSM Association op het moment met zijn plannen is.

Pushberichtendienst providers 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2012, 15:48
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices, Providers
Onderwerp pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.