Nieuw iPhone-schroefje blijkt rendering van Zweeds bedrijf

Het nieuwe schroefje dat Apple in de volgende iPhone zou gebruiken, is nep. Een Zweeds bedrijf probeerde met het nieuws te kijken hoe snel de buzz zou worden opgepikt. Dat lukte.

screwpocalypseGrote boosheid was er toen het ‘nieuws’ uitlekte dat Apple een nieuw schroefje zou gaan gebruiken. Het leidde zelfs tot comics waarin het woord ‘screwpocalypse’ werd geïntroduceerd. Android-gebruikers protesteerden bij de Apple Store, omdat ze bang waren dat Samsung ook asymmetrische schroefjes zou gaan gebruiken. Alle boosheid blijkt voor niets te zijn geweest: het asymmetrische schroefje bleek een rendering, gemaakt door een Zweeds productiebedrijf. Zij lachen zich ondertussen in hun vuistje en publiceerden een blogposting met de titel: ‘How we screwed (almost) the whole Apple community‘.

De schroef is bedacht door Day4, met als doel om te kijken of het vanuit Reddit zou worden opgepakt. Dat bleek het geval. Lukasz Lindell van Day4 legt uit dat ze wilden profiteren van de buzz rondom de volgende generatie iPhone. Het maakt maar weer eens duidelijk dat je geruchten niet groter moet maken dat wat ze zijn: niet meer dan geruchten. Je weet het pas zeker als Apple zelf iets aankondigt.

Day4 schetste de schroef in een 3D-programma en besloot daarbij een unieke en erg onpraktische kop toe te passen. Ze stuurden de rendering in een e-mailtje naar zichzelf, streepten de afzender door om het wat authentieker te doen lijken. Daarna publiceerden ze een foto van het e-mailtje op Reddit, met de mededeling dat het van een vriend afkomstig was die bij een “fruitbedrijf” werkte. Cult of Mac pikte het als eerste op, waarna Wired volgde met een grondiger artikel waarin ze de mening van reparatiebedrijf iFixit verwerkten. Afgaande op de opmerkingen van iFixit gingen ze er vanuit dat de foto echt was. Volgens Lindell pakten de meeste techbloggers daarna het nieuws met de nodige scepsis op en waren het vooral de reageerders die zich ‘gescrewd’ voelden. Ze maakten zich druk over het feit dat hun toekomstige iPhone moeilijker te repareren zou zijn. Lindell ziet het als een teken hoe we tegenwoordig informatie consumeren, zelfs bij een onbelangrijk onderwerp als een nieuw schroefje.

screw apple rendering

De afbeelding bovenaan dit artikel is afkomstig van Joy of Tech.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2012, 15:11
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp schroef

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.