Hand Glider: handschoen voor iPad-tekenaars

De Hand Glider is een handschoen waarmee je op het scherm van de iPad kunt tekenen, zonder het scherm aan te raken. Het is handig voor mensen die bang zijn dat ze vlekken maken op het touchscreen. De Hand Glider bedekt je pols en één of twee vingers.

hand glider handschoenAls je graag tekeningen maakt op de iPad, ken je misschien het probleem dat je je handpalm niet op het scherm mag leggen. De Hand Glider probeert dat probleem op te lossen met een soort handschoen, die alleen je pols, handpalm en pink bedenkt. Zo heb je extra steun tijdens het tekenen, maar maak je geen ongewenste vegen op het scherm. De Hand Glider kost 20 dollar en is licht van gewicht. Er is een links- en rechtshandig model verkrijgbaar, met als enige verschil dat het logo aan de andere kant zit. Je kunt de rechtshandige Hand Glider dus ook gewoon als linkshandige tekenaar gebruiken, met als voordeel dat je niet steeds tegen reclame aan zit te kijken.

hand glider twee vingersHet logo met het handje is niet echt storend, maar het kan je wel afleiden als je wanhopig naar inspiratie voor een nieuwe tekening zoekt en aan niets anders dan een handje meer kan denken. Door de handschoen te dragen kun je meer focussen op het tekenen en hoef je niet steeds op te letten of je het scherm misschien aanraakt.

Naast de uitvoering met één vinger (pink) is er ook een iets duurdere uitvoering van 25 dollar waar pink en ringvinger in passen.

hand gliderDe Hand Glider is ontstaan vanuit de praktijk, uit onvrede dat je steeds op het scherm leunt tijdens het tekenen en dat tekenen met je handen in de lucht niet echt comfortabel is. Na het testen van een aantal modellen kwamen ze op dit design terecht. De gekke handschoen roept misschien wat verbaasde blikken op bij omstanders, maar als tekenaar kan het erg handig zijn. De internationale verzendkosten van de Hand Glider zijn pas zichtbaar na het maken van een account.

Meer info: Hand Glider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2012, 16:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen handschoenen, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.