Prototypes voor Mac helpt bij het maken van iPhone-mockups

Ontwikkelaars kunnen met Prototypes voor de Mac zorgen dat ze mooie iPhone-mockups maken. De mockups zijn klikbaar, zodat het voor opdrachtgevers zoveel mogelijk op een werkende app lijkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

prototypes iphoneBen je ontwikkelaar van iPhone-apps, dan kun je met de nieuwe Mac-applicatie Prototypes makkelijker een klikbare demo maken. Zo kun je je opdrachtgever beter laten zien, hoe een bepaalde app eruit moet komen te zien. In plaats van een handgetekende mockup kun je het nu op je scherm maken, waarbij het lijkt alsof de app echt werkt. Je kunt elk type afbeeldingsformaat in de app gebruiken, ook Photoshop PSD-bestanden. Je sleept ze in je project, geeft aan waar de hotspots zijn waarop mensen moeten klikken en geeft aan naar welke pagina je doorgestuurd wilt worden.


Je kunt ook een knop toevoegen waarmee je weer terug kunt springen. Bij het laden van een pagina kun je eventueel een notitie invoegen, zodat een opdrachtgever ook zonder mondelinge toelichting weet wat er gebeurt. Prototypes is makkelijk in gebruik en wordt geleverd met een gratis webservice. Daar kun je je mockup delen met anderen, via een link naar een ptyp.es-webpagina waar opdrachtgevers met een pincode kunnen inloggen. Prototypes is aangepast voor de iPhone en iPod touch, maar er komt in de komende maanden ook een uitbreiding voor de iPad aan. Je betaalt $40 voor deze app en die prijs is alleen goed te rechtvaardigen als je ontwikkelaar bent. Voor ‘een beetje ontwerpen’ als consument is het wat aan de dure kant. Je kunt de dienst eerst proberen aan de hand van een voorbeeld op de website van Prototypes.

Downloaden: Prototypes

prototypes iphone mockup

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 juni 2011 om 23:55
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.