Conceptvideo voor iOS 5: dynamische icoontjes en app-previews

Ontwerper Jan Michael-Cart heeft een conceptvideo gemaakt waarin hij twee ideeën voor iOS 5 uitwerkt: dynamische icoontjes en app-previews.

conceptvideoZo vlak voor de WWDC laten ontwerpers vaak hun creativiteit de vrije loop. Blijkbaar is het leuk om vooraf te gokken wat Apple zal laten zien tijdens zo’n keynote, waarbij altijd weer verrassingen uit de hoge hoed getoverd worden. Jan-Michael Cart waagde zich al eerder aan voorspellingen en heeft nu opnieuw een conceptvideo gemaakt, waarin hij twee ideeën uitwerkt: dynamische icoontjes en app-previews.


De dynamische iconen veranderen naarmate de status van ee app verandert. Bij app-previews kun je inzoomen op app-icoontjes, waarbij je een preview van de app te zien krijgt. Bij een Twitter-app kun je dan bijvoorbeeld zien hoeveel ongelezen berichten er zijn en van wie. Interessant zijn de ideeën zeker, maar Apple ermee aan de slag gaat is nog even de vraag. De meeste gebruikers zitten waarschijnlijk meer te wachten op een verbeterd notificatiesysteem.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 juni 2011 om 21:46
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.