Bjork wil volgende album uitbrengen als tien iPad-apps

Zangeres Bjork is van plan om haar volgende muziekalbum uit te brengen als 10 iPad-apps. Het album Biophilia wordt een album en multimediaproject, dat overigens ook als normaal album te koop zal zijn.

bjorkZangeres Bjork pakt de dingen graag wat anders aan. Nu ze bezig is met haar nieuwe album/multimediaproject Biophilia wordt daarom uitgekeken naar de manier waarop ze dat aan de man gaat brengen. Als een normaal album? Welnee, als app-album! Een pakketje van 10 apps voor de iPad, die worden gebundeld in een overkoepelende app. Elk hoort bij een ander nummer van het album. Natuurlijk komt er ook nog een gewoon album, voor mensen die geen iPad hebben. Volgens The Guardian zullen de apps van Biophilia in de loop van de tijd veranderen.

De app Virus zal bijvoorbeeld een close-up studie van cellen laten zien, die worden aangevallen door een virus. Je moet dit zien als een liefdesverhaal tussen virus en cel. Het virus houdt zoveel van de cel, dat hij haar vernietigt. Je krijgt er een interactieve game bij, waarbij je als gebruiker de aanvallen van het virus moet zien tegen te houden. Lukt dat, dan stopt het afspelen van het liedje. Wil je het hele liedje horen, dan moet je het virus z’n gang laten gaan.

Het is nog onbekend wanneer de apps van Bjork beschikbaar komen in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2011, 17:56
Categorie Apps
Onderwerpen bjork, fotoalbum, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.