Proefproductie van A6-processor gestart

TSMC zou begonnen zijn met de productie van de A6-chip. Deze chip zal pas in 2012 in Apple-apparaten worden gebruikt. De komende iPhone 5 maakt er waarschijnlijk nog geen gebruik van.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad-a6Volgens Taiwan Economic News is Apple begonnen met de productie van de A6-processor, de volgende generatie in eigen huis ontworpen processor. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) zou de productiemachines hebben ingeschakeld. Aanvankelijk gaat het nog om een proefproductie, met de intentie om TSMC de nieuwe processor te laten maken. Ze maken nu al chips in opdracht voor NVIDIA en Qualcomm. Apple stapt daarmee af van productie door Samsung, die nu nog verantwoordelijk is voor de productie van de huidige A5-processor. De binnenkort te lanceren iPhone 5 zal waarschijnlijk nog wel beschikken over een A5-processor van Samsung.

Bij de A6 gaat het om een ARM-gebaseerde processor met 28-nanometerproces en 3D-stackingtechnologie. Vanaf 2012 kan Apple het in apparaten gaan gebruiken, bijvoorbeeld de iPad 3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2012, 16:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a6, ipad 3, processor, tsmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.