Pro Tools LE op afstand bedienen met ProRemote

Ontwikkelaar Alex Lelievre heeft ProRemote ontwikkeld, waarmee je op afstand Pro Tools LE via de iPhone kunt bedienen. Maar dit tooltje, dat straks rond de $150 moet kosten, is eigenlijk alleen interessant voor de echte audiofreaks.

ProRemoteGizmodo noemt het dé killer applicatie, die eindelijk het maximale uit de touchscreen-interface van de iPhone haalt. Maar voor de gewone gebruiker is het misschien toch niet iets te vergezocht: met ProRemote maak je van de iPhone of iPod touch een afstandsbediening voor Pro Tools LE. Nu met realtime feedback! Zelfs onder audio-freaks zijn de toepassingne nog beperkt. Volgende week is ProRemote als beta beschikbaar. Qua functionaliteit is de software compleet, maar er moet nog wel een Windows-versie worden ontwikkeld. Op dit moment is ProRemote alleen geschikt voor de Mac.

De definitieve software komt pas beschikbaar als Apple de SDK uitbrengt in februari. Vanaf dat moment is de software ook te koop voor ongeveer $150. Muzikanten zouden dat volgens ontwikkelaar Alex Lelievre graag ervoor over hebben. Normaal gesproken moeten ze een paar keer tussen muziekinstrument en console heen- en weerlopen om niveau’s in te stellen. Tegen de tijd dat je klaar bent met instellen, heb je geen zin meer om nog muziek te spelen. Met ProRemote kun je alles vanaf de iPhone instellen.

De software bestaat uit drie delen: een applicatie op de iPhone, die verbinding maakt met de server (Windows of Mac) via aan eigen protocol via TCP-poorten 8183 en 8184. De server communiceert met Pro Tools via een MIDI-driver die ook op de computer is geïnstalleerd. De oplossing schijnt ook te werken via het GSM-netwerk zodat je in theorie alles op afstand kunt bedienen, waar je je ook bevindt.

In onderstaande video zie je ProRemote in actie. Meer info is te vinden op de homepage van ontwikkelaar Alex Lelievre.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2007, 13:58
Categorie Apps
Onderwerpen audio, remote, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.