Poptiq geeft video-aanbevelingen aan iPhone-gebruikers

Poptiq is een dienst waarmee je aanbevelingen voor interessante video's kunt ontvangen, net zoals dat met Last.FM met muziek kan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

poptiq iphoneNaast YouTube zijn er inmiddels meer videodiensten voor de iPhone. Poptiq probeert overzicht in de chaos te brengen, met een aanbevelingsdienst die op Last FM lijkt, maar in plaats van op muziek helemaal op video is toegespitst. De applicatie kan je smaak en voorkeuren leren kennen en levert daarna persoonlijke aanbevelingen voor video’s. Poptiq downloadt de video’s via Wi-Fi naar de cache, zodat je ze onderweg kunt bekijken zonder afhankelijk te zijn van de GPRS/3G-verbinding.

Poptiq kan ook video als achtergrondproces downloaden terwijl je intussen video’s bekijkt of wanneer je niets met je iPhone doet. Ook kun je video’s uitwisselen met vrienden via Facebook of MySpace. Niet bewaarde en niet gedeelde video’s worden automatisch na 24 uur gewist. Na het bekijken van een video geef je aan of je meer soortgelijke video’s wilt zien, of juist niet. Poptiq kan geschikte andere video’s van sites als YouTube, Revver en Metacafe downloaden, waarvan wordt vermoedt dat die je ook wel zullen bevallen.

Poptiq werd opgericht door ex-medewerkers van Blackberry-fabrikant RIM. Het bedrijf heeft maar 8 medewerkers in dienst en meldt dat de applicatie sinds de lancering op 4 september al tienduizenden keren is gedownload. Ze weten nog niet hoe ze geld gaan verdienen: met advertenties of een bepaalde dienst.

Meer info: Poptiq
Installeren: Poptiq (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 16:02
Categorie Apps
Onderwerpen last.fm, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.