iPhones van Intertoys niet simlockvrij?

De 200 simlockvrije iPhones die recentelijk in de folder van Intertoys stonden, blijken grijs geünlockt te zijn. Er bestaat dus het gevaar dat er bij een firmware-update problemen mee ontstaan.
Maarten ter Horst - · Laatst bijgewerkt:

Een paar weken geleden stond tot ieders verrassing de iPhone 3G in de folder van speelgoedwinkel Intertoys. Er waren 200 exemplaren van 8GB zonder simlock beschikbaar voor €599,99 per stuk. Inmiddels is de advertentie weer van Intertoys’ website gehaald en degenen die het apparaat besteld hebben, vonden afgelopen week een opmerkelijke mededeling van de speelgoedgigant in hun mailbox: “Helaas hebben wij recent van onze leverancier vernomen dat een probleem zich voor kan doen bij het updaten van de firmware van het toestel,” aldus Intertoys. Verder wordt de klant in deze brief eraan herinnerd dat hij nog terug kan krabbelen als hij dat wil, omdat het bedrijf natuurlijk niet wil dat de klant voor onaangename verrassingen komt te staan. Zijn de iPhones toch niet simlockvrij door Intertoys ingekocht (bijvoorbeeld in België of Italië) of is er iets anders aan de hand?

Het is een bekend verschijnsel dat na firmware-updates handmatig geünlockte iPhones niet meer bruikbaar zijn. Zeker een speelgoedwinkel kan moeilijk van zijn doelgroep verwachten dat deze oplettend genoeg is om niet per ongeluk toch op de OK-knop te drukken bij een software-update. Hier volgt integraal de e-mail van Intertoys.

Geachte Klant,

U heeft onlangs de iPhone (artikelnummer 555500) besteld op www.intertoys.nl.

Helaas hebben wij recent van onze leverancier vernomen dat een probleem zich voor kan doen bij het updaten van de firmware van het toestel.
Omdat Intertoys niet toestaat dat haar consumenten voor onaangename verrassingen komt te staan, willen we u bij deze op de hoogte brengen van dit probleem.

Indien u namelijk een update vanuit de officiële software uitvoert, bestaat de mogelijkheid dat de iPhone niet meer sim-lock vrij te gebruiken is.

Er van uitgaande dat wij u bij deze voldoende hebben geïnformeerd over de situatie, willen wij u als klant nu de keuze bieden uw aankoop nogmaals te overwegen.

Uw bestelling blijft vooralsnog bestaan, totdat wij anders van u vernemen.

Indien u besluit de bestelling te annuleren kunt u dit doorgeven via …@…nl.
Intertoys zal dan uw betaling terugstorten op het rekeningnummer van uw keuze, deze kunt u gelijk doorgeven. U ontvangt een bevestiging van uw verzoek.
U kunt uw annulering doorgeven tot dinsdag 21-10-08. Na deze datum zullen alle orders uitgeleverd worden op 23 oktober.

Indien u de bestelling wilt ontvangen dan hoeft u niks te doen. U ontvangt uw iPhone op 23 oktober thuis. Wanneer u de bestelling ontvangt, heeft u alsnog 14 dagen de tijd om u bestelling retour te zenden. Echter de gebruikelijke retourvoorwaarden voor multimedia hardware zijn van toepassing: het product dient in de originele verzegelde verpakking te zitten en in verkoopbare staat te verkeren.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met onze servicedesk (0180-330770).

Namens Intertoys onze excuses voor het ongemak.


Met vriendelijke groet,

Servicedesk Webshop
Intertoys Holland B.V.
Afdeling communicatie

Het lijkt er dus op dat Intertoys het ook niet helemaal zeker weet en toch maar het zekere voor het onzekere neemt of Intertoys’ leverancier voor de iPhones heeft de inkoopafdeling van de speelgoedketen een kunstje geflikt. Mocht iemand alsnog zijn bestelling laten bezorgen, dan zijn we erg benieuwd of de iPhone alsnog legaal simlockvrij is.

Iedereen bedankt voor de vele nieuwstips en de doorgestuurde Intertoys-mail!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2008, 10:42
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.