PopCap wil van iPhone wel een gameconsole maken

Bejeweled voor de iPhone is zo populair, dat gamesontwikkelaar PopCap gaat kijken naar andere games die voor de iPhone aangepast kunnen worden. Ook Electronic Arts ziet de iPhone wel zitten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Popcap online gamesNa de succesvolle lancering van Bejeweled voor de iPhone, heeft PopCap aangegeven dat ze wel meer mogelijkheden zien voor de iPhone als gameconsole. Op 30 juli lanceerde het bedrijf een iPhone-versie van het bordspel Bejeweled, bedoeld om in de browser te spelen. Het was bedoeld als proof-of-concept, maar nu al 100.000 mensen het gespeeld hebben kan het succes niet meer stuk.

Andrew Stein, directeur mobiele platformen van PopCap:

“We doen meestal geen aankondigingen wat er in de pijplijn zit, maar gebaseerd op het succes van Bejeweled zijn we erg geïnteresseerd in de iPhone.”

Ze zijn niet de enige: Electronic Arts, een van de grootste gamesontwikkelaars ter wereld, heeft de iPhone ook ontdekt. Topman Travis Boatman:

“Wij geloven enorm in de iPhone en denken dat het een markt is die alleen nog maar groeit. Het heeft een geweldige interface voor games en er zijn prachtige dingen die je met de touch-interface kunt doen.”

Alleen Apple lijkt voorlopig niet gecharmeerd van games: zij hebben nog steeds geen plannen aangekondigd om ook maar het simpelste spelletje op de iPhone te gaan aanbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:25
Categorie Jailbreak
Onderwerpen electronic arts, popcap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.