Balda krijgt bestelling van 6 tot 8 miljoen touchscreens

Het Duitse bedrijf Balda heeft een order van 6 tot 8 miljoen touchscreen-sensoren binnengehaald bij een mysterieuze klant. De componenten zijn nodig voor een product dat in 2008 op de markt komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Balda AGHet Duitse bedrijf Balda, dat volgens onbevestigde geruchten de multitouch-schermen van de iPhone aan Apple levert, heeft een bestelling gekregen van 6 tot 8 miljoen touchsensors. De klant is een onbekende ‘leidende telefoonfabrikant’. Vanaf april 2008 begint de productie in Xiamen, China.

Het nieuws kan eigenlijk twee dingen betekenen: Apple heeft nog een grote extra order geplaatst, of een andere telefoonfabrikant was zo onder de indruk van de touchscreen van de iPhone dat ze ook snel een grote bestelling hebben geplaatst. Joachim Gut, voorzitter van het bestuur van Balda:

“Het touch-segment zal in het huidige kwartaal al winstgevend zijn. We hebben nu een grote extra order ontvangen, dit is een bijzonder succes.”

Balda zegt dat de sensor die ze hebben ontwikkeld een belangrijke rol speelt in een product dat in de loop van 2008 op de markt komt. Op dit moment produceert het bedrijf touchscreens voor 15 verschillende klanten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:44
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.