Politie-inzet nodig voor Vodafone-stuntactie in Kampen

Een stuntactie van Vodafone in Kampen, waarbij je korting krijgt op een iPhone 5-abonnement, heeft geleid tot chaos en politie-inzet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Chaos Kampen Vodafone iPhone 5Een stuntactie van Vodafone in Kampen is bijna uit de hand gelopen door enorme belangstelling. Geïnteresseerden krijgen 50 procent korting als ze een iPhone 5 met Vodafone Red-abonnement afsluiten. Het leidde in Kampen tot een zeer lange rij wachtende klanten, die allemaal het speciale iPhone 5-openingsabonnement hoopten te bemachtigen. Berichten op Twitter maakten al snel duidelijk dat er chaos was ontstaan en dat de politie moest ingrijpen om de vrede te bewaren. In Utrecht leidde deze actie eerder ook al tot opstootjes.

iCulture-lezer @Dagaloni stond enige tijd in de rij te wachten totdat de Vodafone-winkel openging. Voordat de deuren openden, werd er door wachtenden voorin de rij gedrongen en ontstond er onrust. De politie werd ingeschakeld om de drukte in de rij te handhaven en arriveerde ongeveer een uur nadat de problemen begonnen te spelen. Er werden dranghekken geplaatst en nummers uitgedeeld om zo te verzekeren dat de vroegste wachtenden als eerste aan de beurt komen. Volgens RTV Oost zullen er later op de dag ook beveiligers arriveren. Tot die tijd bewaken agenten de rij. De rij in Kampen is sinds iets na tienen volgens bezoekers afgesloten. Je kunt je daarom niet aansluiten bij de wachtenden.

De Vodafone-actie is ter viering van de opening van nieuwe winkels. Eind april dook er een lijst op van alle winkels waar deze actie plaats zal vinden. De actie was overigens niet gericht op enkel de iPhone 5: ook de Samsung Galaxy S4 en de HTC One worden in combinatie met een afgeprijsd abonnement weggegeven.

Vodafone laat tegenover iCulture weten dat het niet te bedoeling is dat er een vervelende sfeer bij de openingsacties ontstaat. Vodafone-woordvoerder Jan van der Aa meldt dat Vodafone de actie mogelijk heroverweegt en laat iCulture weten als er een besluit is genomen over de invulling van de latere acties. Verder wil Vodafone duidelijk maken dat dit niet noodzakelijk betekent dat de actie bij andere winkels komt te vervallen.

17 mei Vodafone heeft inmiddels de actie ingeperkt, om zo drukte bij latere winkelopeningen te voorkomen. Je krijgt nu maar 12 maanden in plaats van 24 maanden lang korting.

Foto: @freddyschinkel, met toestemming
Tipgever: @Dagaloni

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 14:52
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.