Google legt diepere Chrome-integratie voor iOS-applicaties uit

Google legt in een blogpost uit hoe ontwikkelaars Chrome nauwer in hun iOS-applicaties kunnen integreren.

Google Chrome YouTube iOSGoogle legt in een blogpost uit hoe ontwikkelaars hun apps betere integratie met Chrome voor iOS kunnen geven. Sommige apps bieden al lange tijd een manier om een link te openen in Chrome in plaats van Safari, maar Google legt uit hoe een ontwikkelaar een link terug naar zijn app in de browser kan laten zien. Onder andere Google’s eigen YouTube-app doet dit op het moment al.

Open je een link vanuit een andere app met Chrome, dan kunnen ontwikkelaars OpenInChromeController gebruiken om linksboven een terugknop te tonen met de naam van hun app. Met een tap hierop word je weer teruggestuurd naar de app. De code voor deze Chrome-truc kan worden gedownload op Google’s ontwikkelaarsportaal.

Door ontwikkelaars aan te moedigen de Chrome-integratie aan hun apps toe te voegen, lijkt Google een poging te doen om Apple’s beperkingen in iOS te omzeilen. Het is niet mogelijk om een standaardbrowser in te stellen op je iPhone, waardoor links standaard in Safari worden geopend. Google kan Apple niet zomaar dwingen om dit te veranderen, maar Chrome wordt toch iets nauwer in je iPhone geïntegreerd als je per app er gewoon voor kunt kiezen een link in Chrome te openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 11:32
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp chrome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.