Politie achterhaalt gestolen auto dankzij iPhone

Er is een autodief opgepakt in Colorado Springs met behulp van de Find my iPhone-dienst op de iPhone. Daarmee traceerde de eigenaar de positie van zijn iPhone die nog in de auto lag.

Gestolen iPhone teruggevonden dankzij Find my iPhoneDe Amerikaanse politie heeft een notoire autodief in en rond Colorado Springs gepakt aan de hand van een iPhone. Dat meldt Associated Press. De iPhone 4 lag nog in de auto toen de dief hem buitmaakte. Vermoedelijk had de boef geen tijd om de auto uit te pluizen alvorens hij ermee wegreed, of hij wist niet van het bestaan van Find My iPhone. Het slachtoffer traceerde zijn gestolen auto (en telefoon) via de website die gekoppeld is aan de gratis dienst van Apple. Zo was het voor de politie een peulenschilletje om de auto op geringe afstand van de plaats van misdaad te vinden.

Een paar uur na de misdaad vatte de politie de crimineel in de kraag op de plek van de gestolen auto. Op locatie werd ook bewijs gevonden dat de dief meer autodiefstallen op zijn naam had staan. Je kan dus stellen dat een iPhone ervoor heeft gezorgd dat er een reeks autodiefstallen een halt is toegeroepen.

Het is niet de eerste keer dat een iPhone ertoe leidt dat een gestolen telefoon of zelfs auto wordt teruggevonden. Wél is het de eerste keer dat de politie afstapt op de informatie van Find My iPhone. Volgens iPhoneAlley is het voorheen nog niet voorgekomen dat de politie interesse toonde in de mogelijk inaccurate positiebepaling van de telefoon. Dat hier een zaak mee wordt opgelost, spreekt in het voordeel van de betrouwbaarheid van Find My iPhone en hoe belangrijk het kan zijn om het te activeren op de telefoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2011, 12:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, find my iphone, politie, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.