Moet Apple de ‘twee woorden-autocorrectie’ op de iPhone terugdraaien?

De autocorrectie van de iPhone en iPod touch is op hol geslagen sinds firmware 4.3.2 en verbetert steeds vaker één woord in twee woorden. Irritant of een zegen?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Autocorrectie twee woorden hoofdplaatToen ik gisteravond in een vlaag wat berichten op Twitter wilde plaatsen vanaf mijn iPhone, kon ik er opeens niet meer omheen. Ik had het al eerder gezien vanuit een ooghoek maar lette er nog niet op. Nu werd het gewoon vervelend. Wat blijkt? Sinds iOS firmware 4.3.2 is de autocorrectie op de iPhone en iPod touch aangepast. De iPhone wantrouwt mijn woordenschat en denkt nu dat elk lang, samengesteld woord vervangen moet worden door twee woorden. En ik ben niet de enige die er last van heeft, blijkt na een uitspatting op Twitter.


Het voorbeeld uit de foto is het woord televisiemerken. Toegegeven, dat is geen woord dat ik drie keer per dag schrijf. Maar het is een bestaand woord. Een kloppende samenstelling van twee woorden. Mijn iPhone met firmware 4.3.3 meende echter dat ik het nooit zo bedoeld kon hebben. In plaats van de ‘m’, bedoelde ik vast een spatie, interpreteerde hij. Hij dacht dat ik absoluut geen televisiemerken kon bedoelen en maakte er pardoes van: televisie ervan.

Ik heb de iPhone op zijn fout gewezen en inmiddels maakt hij geen televisie ervan meer van televisiemerken. Maar de volgende suggesties vliegen alweer in het rondte, de ene nog onlogischer dan de andere. Televisie weken was de tweede ‘verbetering’ en toen ik ook die wegwuifde, kwam de iPhone met televisie erken aanzetten. Televisie erken, in welke logische zin passen die woorden überhaupt achter elkaar? Het is vervelend om allerlei suggesties te moeten wegklikken voordat je een woord kan afronden. Als je snel typt, staat de autocorrectie er al en moet je nu soms niet één, maar twee woorden opnieuw aanpassen omdat de iPhone zo raar verbetert.

Het autocorrectiesysteem lijkt niet slim genoeg om goede correcties van twee woorden voor één woord te verzinnen. Deze verandering sinds firmware 4.3.2 is absoluut het raarste trekje van de autocorrectie sinds the standaard wordt geschreven als THE. iPhoneclub-forumleider Michael maakte er een forumtopic over en daar zijn de reacties uitgesproken, net als op Twitter.

Heb jij last van de twee woorden-autocorrectie?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2011, 23:44
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen autocorrectie, firmware
166 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.