Polaroid ZIP

Polaroid Zip-fotoprinter kan foto’s afdrukken vanaf je iPhone

Polaroid heeft een nieuwe fotoprinter voor smartphones uitgebracht, de Polaroid Zip. Deze kleine printer kost rond de 150 euro en werkt draadloos.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Polaroid ZIPPolaroid heeft zijn verouderde Polaroid PoGo fotoprinter een update gegeven. Dat was hard nodig ook, want de PoGo heeft nooit goed met iPhones en iPads gewerkt, tenzij je gebruik maakte van een jailbreak-oplossing. De Polaroid Zip werkt wél goed samen met iPhones en iPads en maakt afdrukken op speciaal fotopapier van 5 bij 7,5 centimeter.


In vergelijking met de Pogo is de Zip vooral een stuk slanker en stijlvoller vormgegeven. De verbinding tussen de iPhone en de Polaroid Zip wordt via Bluetooth 4.0 tot stand gebracht. Je kunt de printer alleen met de speciale Polaroid ZIP-app aanspreken, AirPrint wordt niet ondersteund. Met de ingebouwde accu kun je zo’n 25 foto’s afdrukken, daarna moet de Zip weer worden opgeladen met een micro-USB-kabel.

Je drukt de foto’s af op het speciale ZINK-fotopapier, dat ook al door de PoGo werd gebruikt. Dit heeft een formaat van 5,1 bij 7,6 centimeter en het papier is voorzien van een zelfklevende achterkant, zodat je de foto’s makkelijk kunt opplakken. Een pak fotopapier kost ongeveer €23 voor 50 printjes. De Polaroid Zip zelf kost €150 en is bij verschillende Nederlandse winkels (waaronder Bol.com verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 november 2016 om 11:54
Onderwerp
Categorie
Accessoires
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.