iCulture iKids logo

iKids week 17: Moon Tunes, Monster Mingle en meer

In de iKids van week 17 lees je over monsters maken met Monster Mingle, feesten met Disney Royal Celebrations en muziek afspelen met Moon Tunes.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoZo’n lekker lang Koningsweekend is voor kinderen de ideale gelegenheid om nieuwe apps te ontdekken. Op deze plek vind je weer een aantal leuke suggesties. Bijvoorbeeld het vrolijke Moon Tunes, een audiospeler die helemaal op jonge muziekliefhebbers inspeelt. Of het creatieve Monster Mingle, waarin kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten en een breed scala aan monsters kunnen ontwerpen. Last but not least is ook Disney Royal Celebrations een kijkje waard: de populaire prinsessen-app is deze week naar het Nederlands vertaald en nu dus extra toegankelijk.

Monster Mingle

Monster Mingle is een fijne app waarin vrij spelen centraal staat. In de applicatie kunnen kinderen hun eigen monsters bouwen door allerlei gekke lichaamsdelen te verzamelen. Denk aan ogen op stokjes, gekke snuiten, vleugels, vinnen en hoorns. Terwijl ze langzaam eigen monsters creëren kunnen ze een vrolijke en muzikale fantasiewereld ontdekken, bestaande uit meerdere eilanden. Spelenderwijs leer je welke lichaamsdelen nodig zijn om hoog te vliegen, snel te zwemmen of simpelweg rond te lopen. Onderweg valt ook nog voedsel te verzamelen om hongerige monsters te voeden en kun je tegen de andere wezens in de wereld praten en zingen.

Disney Royal Celebrations

De prinsessen-apps van Disney staan altijd hoog in de app-ranglijsten, en als je Disney Royal Celebrations ziet begrijp je wel waarom. In deze fraaie applicatie kunnen kinderen Disney-prinsessen als Belle en Ariël de zeemeermin helpen met het organiseren van een feestje. Plannen, versieren en gasten uitnodigen: alle aspecten van het partyplannen komen aan bod. Gelukkig hoef je niet alleen maar de gastvrouw te spelen en kun je op je eigen feestje ook meedoen aan allerlei spelletjes. Zoals vaker bij Disney is de app grotendeels gratis, maar zul je voor extra onderdelen moeten betalen. Ouders van Frozen-fans zullen sowieso in de buidel moeten tasten, want het sneeuw en ijspret-onderdeel is alleen beschikbaar via een in-app aankoop.

disney royal celebrations

Moon Tunes

De Belgische ontwikkelaars van Wee Subs en Wee Rockets hebben weer een leuke app uitgebracht, Moon Tunes. Die applicatie is eigenlijk een speelse muziekspeler voor kinderen van 5 jaar en jonger, waarin favoriete liedjes aan kleuren en symbolen zijn gekoppeld in plaats van tekst. Bij de jongste kinderen kunnen de ouders die kleuren en symbolen uitkiezen, maar met oudere kleuters kun je het natuurlijk ook samen doen. In totaal heeft Moon Tunes meer dan 150 symbolen en drie verschillende muziekspelers, waaronder eentje met animaties van dinosaurussen die gezellig op de muziek dansen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2016 om 11:55
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.