Pogoplug Mobile laat je multimedia streamen naar de iPhone

De Pogoplug Mobile is een apparaat waarop je een harde schijf en een geheugenkaart kan aansluiten. De bestanden daarop slaat hij online op en kun je vanaf overal op de iPhone en iPod touch bereiken.

Pogoplug Mobile cloud opslag voor de iPhoneMet de Pogoplug Mobile kun je draadloos foto’s, muziek en video’s versturen naar je iPhone. Sluit een externe harde schijf en/of een geheugenkaart aan op het apparaat en hij werpt de bestanden in de cloud. Zo kun je ze overal vandaan mobiel streamen. De grootte van de opslag is precies de grootte die je geheugenkaart en harde schijf innemen. De Pogoplug Mobile kost iets minder dan 60 euro en daarmee kan het een goed alternatief zijn voor Dropbox of andere cloud-oplossingen.


De Pogoplug is een klein zwart doosje, niet veel groter dan een iPhone. Hij maakt automatisch een online backup van de apparaten die je eraan toevertrouwt en mokt niet over limieten. Waar je bijvoorbeeld bij Dropbox voor meer dan 2GB opslag moet bijbetalen, daar betaal je bij de Pogoplug enkel de eenmalige aanschafkosten.

Behalve zelf content streamen vanaf de iPhone, kun je de bestanden ook delen met vrienden en familie die je toegang verleent. Zij kunnen dan zelf video’s en foto’s streamen of downloaden, een mogelijkheid die je ook hebt op de iPhone.

Er zijn inmiddels meer apparaten op de markt met een vergelijkbare functie als het product van Pogoplug. De Seagate GoFlex kost echter fors meer, fungeert zelf als offline opslag en heeft slechts een beperkte opslagruimte van 200 GB. De Kingston Wi-Drive doet ongeveer hetzelfde als de GoFlex. De Pogoplug Mobile ziet er in verhouding vooralsnog uit als een goede aanbieding.

Het apparaat is alvast te bestellen op de Pogoplug-website. Het moet op de markt verschijnen op 1 oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.