T-Mobile Duitsland deelt al wachtrij-tickets uit voor iPhone 5

T-Mobile is in Duitsland al begonnen met het creëren van een wachtrij voor de iPhone 5. Ze delen Premiere Tickets uit, waarmee klanten als eerste de iPhone 5 krijgen, op de dag van de lancering.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile-winkelHet moederbedrijf van T-Mobile is in Duitsland al begonnen met de voorbereidingen voor de iPhone 5. Ze hebben daarvoor een systeem ingericht, dat ‘Premiere Ticket’ heet. Vraagt een klant naar de iPhone 5 en blijft hij daarop aandringen, dan kan hij alvast op de wachtlijst worden gezet, zodat hij het toestel straks als eerste in handen krijgt. Een interne memo legt uit hoe het werkt.

Een klant komt in de T-Shop en noemt het codewoord ‘iPhone 5’. Het personeel heeft dan de opdracht om de klant eerst een iPhone 4 aan te bevelen. Als extra argument mogen de verkopers een extra korting van 70 euro aanbieden. Lukt dit niet, dan is het tijd voor de volgende stap: de klant krijgt een Premiere Ticket waarmee hij zekerheid heeft dat hij als eerste de iPhone 5 in handen heeft. Het uitdelen van dergelijke tickets is mogelijk vanaf 5 september en alleen bij klanten die bewust naar de volgende generatie iPhone vragen. De klant ontvangt twee of drie werkdagen later de ticket via de post en heeft daarmee een toestelreservering te pakken. “Hoe vroeger de klant een Premiere Ticket krijgt, des te eerder heeft hij de spullen”, legt de memo uit. De tickets zijn bedoeld voor nieuwe en bestaande klanten.

Eigenlijk creëert T-Mobile daarmee alvast een wachtlijst. Onze Duitse collega’s van iPhone-ticker weten namelijk dat degene die Premiere Ticket Nr. 001 in handen heeft, op de eerste verkoopdag een koerier van DHL Express aan de deur mag verwachten. De uitlevering van de iPhone 5 zal namelijk plaatsvinden op volgorde van ticketnummer. Wie als eerste komt, krijgt ook als eerste de iPhone 5 bezorgd.

Het Premiere Ticket lijkt uitsluitend bedoeld voor de iPhone 5, al durft T-Mobile de troetelnaam nog niet op de website te noemen. Ze spreken steeds over “das neue Smartphone“. De pagina over het ticket bevat dan ook de tekst: “Sie interessieren sich für das neue Smartphone?”

preticket

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2011, 13:22
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.