Pogo Stylus voorkomt vingerafdrukken op iPad-scherm

De Pogo Stylus en Pogo Sketch is ook voor de iPad te gebruiken, zodat je makkelijker kunt tekenen en geen vingervlekken op het scherm maakt.

ten one designEen van de toepassingen die tijdens de iPad-keynote werden gedemonstreerd, was het tekenen met de applicatie Brushes. Nu kun je dat prima met je vingers doen, maar wie toch liever met een pennetje tekent kan terecht bij Ten One Design. Zij brengen de Pogo Stylus en Pogo Sketch op de markt, een stift waarmee je nauwkeuriger op het scherm kunt tekenen. De Pogo’s waren al verkrijgbaar voor mensen met de dikke vingers, die moeite hadden om knoppen op het iPhone-toetsenbord te raken. De makers hebben nu bekendgemaakt dat de Pogo Stylus en Pogo Sketch ook werken op de iPad.

Dat betekent trouwens niet dat alle aanraakpennen werken, want een gewone stylus zoals je die bij de meeste Windows Mobile-telefoons krijgt meegeleverd, werkt niet. De Pogo Stylus heeft een speciale aluminium behuizing die het elektrische veld, gegenereerd door de hand van de gebruiker, overbrengt op het scherm. De Pogo Stylus is ook een oplossing voor mensen die geen vieze vingers op het scherm willen maken. Toch zul je voor multitouch-bewegingen nog steeds met een of meer vingers het scherm moeten aanraken.

De Pogo Sketch is bedoeld om te tekenen, de Pogo Stylus (review) is voor algemeen gebruik. Ze kosten beide $15 via de website van Ten One zelf; bij Nederlandse webwinkels betaal je er tussen de €15 en €20 voor.

Meer info: Ten One Design

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2010, 0:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen design, ipad, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.