Pod2g: ‘We hebben alle exploits voor een nieuwe jailbreak’

Jailbreaker @pod2g zegt dat hij alle exploits in handen heeft om een nieuwe jailbreak te produceren. Dit betekent volgens @chpwn niet dat we binnenkort die jailbreak ook kunnen verwachten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Pod2gJailbreaker @pod2g heeft laten weten dat hij alle exploits heeft om een nieuwe jailbreak te maken. Hiermee lijkt pod2g een stuk dichter bij een mogelijke jailbreak-oplossing voor iOS 5.1 te zijn dan voorheen. Eind maart liet hij nog weten dat het nog weken kan duren totdat iOS 5.1 voor A5- en A5X-devices is gejailbreakt. @chpwn herinnert ons er aan dat dit echter niet betekent dat een jailbreak snel zal uitkomen: er zit nog een lang proces aan vast totdat de jailbreak daadwerkelijk uitgebracht kan worden.


Pod2g zei op Twitter het volgende:

De term ASLR staat voor Address Space Layout Randomization. Dit zorgt ervoor dat belangrijke datagebieden niet meer op vaste posities terug zijn te vinden. Het gebruik van ASLR maakt het potentiële aanvallers een stuk moeilijker om een succesvolle aanval uit te voeren, doordat het lastig wordt gemaakt om een geheugenadres te localiseren bij een aanval die op Return Oriented Programming (ROP) is gebaseerd.

Het kan volgens chpwn maanden duren totdat deze mogelijke jailbreak wordt uitgebracht. De ontdekking van een methode betekent namelijk niet automatisch dat het einddoel is bereikt.

Een untethered jailbreak voor iOS 5 en iOS 5.0.1 is al enige tijd beschikbaar, maar iOS 5.1-gebruikers zijn beperkt tot een (semi-)tethered jailbreak (niet voor iPhone 4S of iPad 2 of Nieuwe iPad). Wanneer een ontwikkelaar een werkende untethered jailbreak voor iOS 5.1 uit zal brengen is nog steeds niet duidelijk. Naast pod2g en chpwn werken ook Stefan Esser en @PhoenixDev aan een mogelijke jailbreak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.